top of page

Magyar idő

Erősíteni kell a semleges civil körök társadalmi stabilitást védő tevékenységét 

Feltöltve: 2014. nov. 1., do

MAGYAROK SZÖVETSÉGE
Tisztelt Szövetségesek!

 

 

A Magyarok Szövetsége vezetése felhívással fordul a Mozgalom tagsága és szimpatizánsai felé:

a magyar társadalom védelméhez – tanulva  a történelmünkből – erősíteni kell a semleges civil körök társadalmi stabilitást védő tevékenységét. Egyfajta készenléti állapotot kell kialakítani. Fontos történelmi helyzetben vagyunk, nem hagyhatjuk, hogy a nemzet egy felfordulásban elgyengüljön.

 

Az internetadó bevezetése ellen kb. 40 ezer ember ment ki az utcára. Tüntetések voltak ez ügyben egy-két vidéki városban, valamint Münchenben és Varsóban is. Elítélően nyilatkozott az adóról az EU elektronikus kommunikációs referense és a Microsoft hazai képviselője.

 

A kormányzat értelmezése szerint az adó magánszemélyeknél havi 750 Ft-ot, vállalkozásoknál pedig 5000 ezer Ft-ot tenne ki, ami nem a felhasználókat, hanem a szolgáltatókat terhelné.

 

A tüntetések szervezői szerint ezt az adót azonban a szolgáltatók áthárítják a felhasználókra, ezért azt elvetik. A tüntetés azonban az eredeti céljától jelentősen eltért, a kormánnyal szembeni, agresszív és gyűlölködő hangnemű volt, ami a Fidesz székház ablakainak szétverésében csúcsosodott ki. Nagyon aktív szerepet játszott a történtekben az ATV működése, miközben a HÍR TV riportereit a helyszínen bántalmazták.

 

Közben a miniszterelnök 2015 januárra tette át ezen adóról a szélesebb konzultáció idejét, kifejtve, hogy e körben szélesebb konzultációra van szükség – megnyugtatva ezzel kedélyeket.

 

A történtek kapcsán azonban igen aggasztó jelenségről kell tájékoztatni!

 

- A tüntetés szervezői közvetlen kapcsolatban állnak a balliberális pártokban korábban aktív szerepet vállaló, második vonalban lévő személyekkel. Olyan értesítési hálózaton hívták a tüntetőket, amely balliberális személyek kezében van, így a tüntetők döntő része a balliberális politikai háttérből, s nem az internetet aktívan használók köréből tevődik ki.

- A tüntetés kapcsán nagyon aktívvá vált a nyugati média, az Európai Unió is jelentősen megmutatta magát. Az Amerikai Egyesült Államok megbízott nagykövete is jelen volt a tüntetésen, demonstrálva a célkitűzés melletti szimpátiáját. Ezzel egy időben az USA kitiltott kb. 6 személyt a területéről, korrupcióra hivatkozva. Eközben a NAV vizsgálatot folytat több külföldi cég adóelkerülő magatartása miatt. A helyzet nehezen átlátható, de érzékelhető, hogy jelentős külföldi nyomás nehezedik a magyar kormányra.

 

A kialakult helyzetben a nemzetre leselkedő súlyos veszélyt kell megvilágítani.

 

Bár a történtekben szerepet játszhat a kormány ügyetlen viselkedése és bírálható a NAV körüli, és számos közérdeket befolyásoló helyzet kapcsán is, de a megmozdulások szervezői köre aggodalomra ad okot. Nem lehet kétséges, hogy a céljuk a kormányzat destabilizálása. Nem lehetünk nyugodtak, hogy körükből, vagy külföldi érdekeltségekből kiket akarnak a hatalom közeli helyzetbe hozni, és a későbbiekben milyen eszközöket lesznek képesek megragadni. Emlékeznünk kell az Antal kormány idején a taxisblokádra, amit a volt III/III-as ügynökök szerveztek. Majd láthattuk a „Milla” és a „Szolidaritás” „szobordöntésbe” torkolló dühkitöréseit, és behatoltak a Fidesz székház udvarába is. Ha ugyanezt jobboldali, vagy kormánypárti kör tenné a hazai baloldali politikai tényezőkkel szemben, akkor rendkívüli ülést tartana az Európai Unió és riadót fújna a nyugati média. Emlékeznünk kell a magyar történelemből, a külföldről támogatott és irányított kommunista puccsokra 1919-ben és 1948-ban. A destruktív erők hazai szerepe Frankel Leóval kezdődött, aki internacionalista bázist az országba kialakítani. Ez a kör jelentősen hozzájárult az ország I. világháború utáni tragédiájához. Ezen „Frankel Leó unokáit” kell az országtól távol tartani, s ne tudjanak kijevi Majdant és felfordulást teremteni.

 

A Szövetség vezetése ezért a következőket javasolja:

 

A magyar társadalom védelméhez – tanulva  a történelmünkből – erősíteni kell a semleges civil körök társadalmi stabilitást védő tevékenységét. Eljött az idő a Mozgalom aktív szerepére. Első lépésként szoros kapcsolatba kell kerülni a mozgalom tagjainak egymással, s keresni kell a kiterjedt kapcsolatot a nemzet biztonságát szem előtt tartó személyekkel. Egyfajta készenléti állapotot kell kialakítani. Fontos történelmi helyzetben vagyunk, nem hagyhatjuk, hogy a nemzet egy felfordulásban elgyengüljön. Számítanak ránk a határon kívüli magyarok, szükségük van ránk a megmaradásukhoz. Ezért kell a nemzet monolit egységének a megtartásához mindent megtennünk.

bottom of page