top of page

 

A Szilaj Csikó is foglalkozott a világ figyelmét lekötő párizsi eseménnyel. Ehhez fogható reagálást nem sok hír szokott kapni a nagyvilágban. És még nincs is vége. Számunkra elég egyértelmű az „ábra”, ezért nem kívánunk túl sokat foglalkozni vele. Az egyik lényeget igyekeztünk magunk is megragadni: ha egy szennylap szólásszabadság címén, törvényekre hivatkozva  kedvére garázdálkodhat, akkor erre – más eszköz nem lévén – előbb vagy utóbb törvénytelen, azaz erőszakos válasz érkezik.

 

Nem foglalkoztunk viszont azokkal a sejtetésekkel, hogy az egész felhajtásnál itt-ott mintha  túlságosan kilógna a lóláb. Ugyanúgy, ahogy ezt a 9/11 dolgában láthattuk. Mintha a terroristák csupán kirakatemberek lettek volna egy sötét szándékú nagypolitikai akció rejtett végrehajtásához.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nos, tisztelt Olvasó, ha megnézi a fenti videót, ismét nehezen lehet másra gondolni, mint arra, hogy a világrengető cirkusz szereplői feltűnően természetellenesen viselkedtek.  Akik elküldték nekünk a filmet, megjegyezték – amit más, főáramú médiumok véletlenül sem: „A fegyveresek nem sietnek, a rendőrautó utat enged nekik a merénylet után.” Valóban. A rendőrautóban ülők semmit nem tettek annak érdekében, hogy útját állják a banditáknak. Nem állították keresztbe az autójukat. Amikor visszatolattak, a kereszteződésnél még mindig megtehették volna ugyanezt, s még az autóban sem kellett volna maradniuk, bőven lett volna idejük kiszállni, tüzelő- vagy védekezőállást felvenni.

 

Azt hiszem, csendben be kell látnunk, ha beletörődni nem szeretnénk is: amely világban a szabadságszobrukról híresek szülik meg – 9/11 vészjósló árnyékában – a vérengző iszlám hordákat, ott minden elképzelhető, tisztelt Olvasó.   

 

 

Megint a 9/11–szindróma?

Tisztelt Olvasó!

Tisztelt Olvasó!

Feltöltve: 2015.  jan. 14., do

VARGA DOMOKOS GYÖRGY
bottom of page