top of page

Munkatársunktól, Nagy Magdolnától kaptuk az értesítést, hogy megszületett első csikójuk, méghozzá Csinos nevű kancájuktól. Az itt látható filmfelvételen éppen csak három napos, de már minden olyat tud, amelynek okán szerkesztőségünk a Szilaj, illetve – ifjú és bohó korára – a Szilajka nevet ajánlotta és adományozta számára. Töredelmesen bevalljuk, döntésünkben szerepet játszott a nosztalgia is, az egykori Szilajka rovatunkra, illetve Verzár Éva meséire való jóleső emlékezés is.    

Megszületett Szilajka

Tisztelt Olvasó!

Munkatársunk legfrissebb tájékoztatása szerint Szilajka 2015. május 22-én a hajnali órákban látta meg a napvilágot. emberi segédkezés nélkül. Anya és fia (kanca és csikaja) egyaránt egészségesek és szilajak, amint a mellékelt videó is bizonyítja. Szilajka még egyhetes sincs, de már olyan vágtákat vág le a karámban, hogy csak na! És rúg hátrafelé a kis lábaival. Nem fél semmitől. Ismerkedik az állatállomány többi tagjával: kutyával, macskával meg a tyúkokkal. „Van még egy herélt csődörünk is. Ahhoz is odamegy, s inkább az hőköl vissza tőle”, tudhattuk meg Nagy Magdolnától.

 

S azt is, hogy már az unokák is megcsodálták Szilajkát. Bár akkor éppen simogatásról még szó sem lehetett. Az anyja 3-4 napig „anyatigrisként” óvta. Mára viszont már belátta, hogy senki sem bántja és senki sem akarja elvenni a kiscsikóját.

 

Helyszíni tudósítónktól végezetül azt is megtudhattuk, hogy a férjével igen bizalmas kapcsolatba került a kiscsikó. Rendesen megszaglássza, ő meg rendszeresen megtapogatja, megsimogatja, naponta többször is. „Nálunk minden állat szelíd”, zárta helyszíni jelentését munkatársunk.  

Tisztelt Olvasó!

Feltöltve: 2015.  május 29., do

SZILAJ CSIKÓ
bottom of page