Munkatársunktól, Nagy Magdolnától kaptuk az értesítést, hogy megszületett első csikójuk, méghozzá Csinos nevű kancájuktól. Az itt látható filmfelvételen éppen csak három napos, de már minden olyat tud, amelynek okán szerkesztőségünk a Szilaj, illetve – ifjú és bohó korára – a Szilajka nevet ajánlotta és adományozta számára. Töredelmesen bevalljuk, döntésünkben szerepet játszott a nosztalgia is, az egykori Szilajka rovatunkra, illetve Verzár Éva meséire való jóleső emlékezés is.    

Megszületett Szilajka

Tisztelt Olvasó!

Munkatársunk legfrissebb tájékoztatása szerint Szilajka 2015. május 22-én a hajnali órákban látta meg a napvilágot. emberi segédkezés nélkül. Anya és fia (kanca és csikaja) egyaránt egészségesek és szilajak, amint a mellékelt videó is bizonyítja. Szilajka még egyhetes sincs, de már olyan vágtákat vág le a karámban, hogy csak na! És rúg hátrafelé a kis lábaival. Nem fél semmitől. Ismerkedik az állatállomány többi tagjával: kutyával, macskával meg a tyúkokkal. „Van még egy herélt csődörünk is. Ahhoz is odamegy, s inkább az hőköl vissza tőle”, tudhattuk meg Nagy Magdolnától.

 

S azt is, hogy már az unokák is megcsodálták Szilajkát. Bár akkor éppen simogatásról még szó sem lehetett. Az anyja 3-4 napig „anyatigrisként” óvta. Mára viszont már belátta, hogy senki sem bántja és senki sem akarja elvenni a kiscsikóját.

 

Helyszíni tudósítónktól végezetül azt is megtudhattuk, hogy a férjével igen bizalmas kapcsolatba került a kiscsikó. Rendesen megszaglássza, ő meg rendszeresen megtapogatja, megsimogatja, naponta többször is. „Nálunk minden állat szelíd”, zárta helyszíni jelentését munkatársunk.  

Tisztelt Olvasó!

Feltöltve: 2015.  május 29., do

SZILAJ CSIKÓ