top of page

2013 decemberében jelent meg a Napkelet Egyesület Irodalmi Teadélután sorozatára épült hullám − TÉR című antológia. A kötetben tizenhat kortárs szerző verseivel, novelláival találkozhat az olvasó.

A borítóterv és illusztráció Lázár Zsuzsanna festő-grafikusművész munkája.

 

A kötet szerzői:

 

T. ÁGOSTON LÁSZLÓ

GYIMESI LÁSZLÓ

BENE ZOLTÁN

BOTZ DOMONKOS

FÜZESI MAGDA

CZIPOTT GYÖRGY

KAISER LÁSZLÓ

VARGA RUDOLF

SZARKA ISTVÁN

ZONDA TAMÁS

MIRTSE ZSUZSA

BALÁZS F. ATTILA

ZSILLE GÁBOR

UGHY SZABINA

BARANYI FERENC

CSÁJI LÁSZLÓ KOPPÁNY

 

 

Részlet a könyv előszavából:

"....Ennek a kötetnek a megjelentetésével nemcsak a Napkelet Egyesület Irodalmi Teadélután sorozatának meghívott szerzőit kívántuk bemutatni írásaik tükrében, hanem egyfajta tisztelgés is ez azon kortárs szerzők előtt, akik a jelenlegi mostoha körülmények között továbbra is maradtak a kultúra szolgálatában, kockáztatva ezzel az egzisztenciájukat és olykor már családjuk létbiztonságát is.

     Egy antológia soha nem alkalmas a hazai kortárs irodalom egészének a bemutatására, de valamelyest képet ad arról, hogy hol tartunk most, milyen kérdéseket feszegetnek derék tollforgatóink, és milyen választ adnak korunk kihívásaira.

 

     És bár különböző költői, írói világképekkel, kifejezési formákkal találkozunk, érdemes elgondolkodni egy-egy vers vagy novella elolvasása után, hogy mindaz miből fakad, mennyire lehetnek személyesek az élmények, és mennyi abból a teremtő képzelet műve. Persze, csak találgatásokba bocsátkozhatunk, mégis, minden esetben egy-egy szeletke huszonegyedik századi Magyarország bontakozik ki előttünk, annak minden szépségével és traumájával együtt."


- Botz Domonkos -

Napkelet Egyesület

 

Ajánló

Feltöltve: 2014.01.08., hé 

hullám − TÉR

Irodalmi antológia

 

BOTZ DOMONKOS
bottom of page