top of page

Kincskeresők Márianosztrán

BENEDEK ZSOLT

Pár esztendeje néhány fiatal ember megunta a városi nyüzsgést, a városi élettel együtt járó lelki elsivárosodást, a szorító mindennapos gondokat. Másfajta életre vágytak.

     Lemondtak a nyilvánvaló előnyökről, mert kár tagadni: vannak a városnak előnyei is…

 

Életük helyszínéül – területeink elrablása után – megmaradt Hazánk legszebb tájegységét, a Börzsönyt választották.

     Megvalósították álmaikat! Megtalálták a több nemzedék óta itt élőkkel és egymással a kapcsolatot. Jelenlétük felfrissülést hozott a gyönyörű környezetben lapuló község, Márianosztra életébe.

     A fiatalabbak, összefogva a szomszédos községek fogékony tagjaival, színvonalasan művelik a korábban visszaszorult népi táncokat.

     Közösségük sokat tesz a korábban, a határ közelsége (és a fegyintézetben raboskodó, többségükben politikai bebörtönzött) miatt mesterségesen elzárt falu értékeinek megismertetéséért.

     Ilyen a legújabb, alább bemutatott művük:

Ajánló

Feltöltve: 2015.  szept. 5., hé

A Márianosztrára látogatók számára készült játékos ismertető kellemes, alig egyórás séta keretében segít, hogy örökre szívébe zárja ezt a megszentelt tájat. A feladványok felkeresése közben lehetséges, hogy történelmünket formáló királyaink, Nagy Lajos vagy Mátyás királyunk lábnyomait követik a kincskeresők.

     A kincs feltalálása bizonyosra vehető, bár az igazi – megtalált - kincse mind a pálosoknak, mind a községnek a közösség, amely nem csupán megtalálta helyét, hivatását, de beilleszkedett a közösség itt született tagjai közé, sőt folyamatosan tesz is környezetéért.

bottom of page