top of page

Feltöltve: 2017.  jan. 11., hé

A magyar Passió-film: Jézus − apám nevében

Jézus  apám nevében című magyar alkotásra bizony vadászni kell majd a mozgóképi alkotásokra igényes közönségnek január 12-től, mert összesen 17 hazai mozi vetíti majd.

 

A keresztény tartalmakra nyitott publikum érdekes Biblia adaptációval gazdagíthatja élménytárát, ha megtekinti a jelenbe ültetett Jézus-történetet. 

     A korban, amikor a telefonunkat többet érintjük meg, mint házastársunkat, amikor többen osztanak meg egy cuki cicát, mint egy segélykérő felhívást, mit kezdenek az emberek Jézussal?

 

A film alapötlete Ferenc pápa szavaira épít:

Szükségünk van reverenda és fátyol nélküli szentekre. Szükségünk van farmeros és tornacipős szentekre. Szükségünk van szentekre, akik moziba mennek, zenét hallgatnak, és barátakkal sétálnak. Szükségünk van szentekre, akik Istent teszik első helyre, de az egyetemen is kitűnnek. Szükségünk van szentekre, akik időt találnak a mindennapi imára, és képesek a tiszta szerelemre, vagy a tisztaságot megszentelik…

 

A filmben Jézus farmerben és tornacipőben gyűjti maga köré tanítványait és megy végig a Bibliából ismert úton, így a modern környezet és az archaikus tartalom sok izgalmas párhuzamot és néhol ellentmondást teremt.

Az evangélium-hű alkotásból megismerhetjük a világ legfontosabb kirakatperét.

 

A film előzetesének linkje:

https://www.youtube.com/watch?v=V9pCpBn9hrc

Ajánló

Január 12-től a mozikban a magyar Passió-film

bottom of page