top of page
Munkatársunk, Verzár Éva fia és barátja, Oszi és Dini kilenc országot érintve. motorháton indultak el Mongóliába

 júl. 4., Mongólia

 

A fiúk Ulánbátorban és környékén töltötték az egész napot. Délelőtt lecserélték az olajat a motorban,délután pedig két fantasztikus helyet látogattak meg. Az egyik Dzsingisz kán lovasszobra, amely a legnagyobb lovasszobor a világon. Ld.: itt. A másik hely a Teknős szikla, amely a természet egyik legaranyosabb képződménye. (Á)

 

 júl. 5., Mongólia–Oroszország


A fiúk éppen egy hónappal ezelőtt indultak útnak. Már hat országban jártak (Szlovákia, Lengyelország, Fehéroroszország, Oroszország, Kazahsztán,Mongólia), ezek közül kettőbe (Oroszország, Fehéroroszország) útjuk során visszatérnek (visszatértek) még. 
Ezen a napon Ulánbátorból, Mongólia fővárosából indultak útnak szemerkélő esőben. Az esőt a nap folyamán kánikula váltotta fel. Aszfalton jutottak el a mongol-orosz határig, amit 7 óra várakozás után át is léptek. A sátorban, a csillagok alatt aludtak. A képen a sátorhely és a határ is jól látható. (Á)

Az előző (VIII.) rész itt olvasható

 

 További részletek: itt

(folytatjuk)

 júl. 6., Oroszország

 

A mai napon sokat, kb. 700 km-t, haladtak. Ha a GPS és a Google ugyanúgy tervez, akkor egész hosszan a Bajkál tó mellett gurultak. Jó idő kísérte őket az úton, néhol kicsit szemerkélt az eső. A képen jelölt helyen a sátorhely és koordináták láthatók, valamint a Bajkál-tó egy szelete. (Á)

 júl. 7., Mongólia–Oroszország

 

Végre Mongólia! A hőn áhított ország! Gyönyörű természeti jelenségei és épített értékei vannak. Bár az infrastruktúrán lenne mit javítani (szerintem - Á), de hát ők és a motorok is ezt a terepet várták.
És egy kis Oroszország is. A leírás folytatása következik!

 júl. 7., Oroszország


A fiúk a Bajkál-tó legnagyobb szigetére, az Olkon-szigetre értek. Röpke 3 órát várakoztak a kompra, ami átvitte őket. Szép idő kísérte őket. Dini horgászbotja a vízben! Reméljük, halvacsorájuk volt! :)
Az Bajkál-tó kelet-Szibériában található, az Olkon a legnagyobb szigete, mintegy 100 km hosszan nyúlik a tóba. Érdekes a táj (és ezzel párhuzamosan a növény- és állatvilág is), mert viszonylag kis területen tajga, sztyeppe és még sivatag is található. Ha minden igaz, a következő napon fedezik fel.

A fotókon: 
1. a sátorhely közelében fotózott kép a Google-on
2-3. Az Olkon-sziget közelről és távolról.

Itt a gyönyörű fotókon keresztül mi is részesei lehetünk az élménynek! És a kicsi sárga emberkével is lehet sétálni egyet itt ;) 

 júl. 8., Oroszország

 

A fiúk ma is az Olkon sziget vendégei voltak. Sajnos túl hideg a Bajkál vize, így nem fürödtek meg benne. Viszont kimosták és kiteregették a szennyest... ;) Aztán pedig süttették a hasukat a napon.

 

 júl. 9., Oroszország

 

Üdv mindenkinek az Olkon szigetről! 
Ma voltunk a túránk legkeletibb pontján, a sziget csúcsánál. Esőben indultunk visszafelé, és sikerült 4 órás küzdelem árán kiverekednünk magunkat az agyagos részről. A sárvédőket le kellett szerelnünk, és így is segítségre (vontatásra) szorultunk. Az autóvezető örült, hogy el tudott indulni, így az oldalra borult motorról leszakadt az oldaldoboz... Sikerült visszakötözni! Az elázott ruháinkat, melyek "teeeljesen tiszták és makulátlanok" a délutáni dagonyázást követően, itt, a szálláson jól megszárítjuk. ;)

Prodaniuk ’Dini’ Dénes

és

Verzár ’Oszi’ Oszkár

Kakukk

Feltöltve: 2016. júl. 10., do

Hol járnak a motorosok? Képek, beszámolók IX.

 

KÉT SZÉKELY MONGÓLIÁBAN
bottom of page