top of page
Munkatársunk, Verzár Éva fia és barátja, Oszi és Dini kilenc országot érintve. motorháton indultak el Mongóliába

 júl. 13., Oroszország

 

A fiúk egy könnyed 100 km után Novoszibirszkbe értek, ahol találkoztak a HUNomád csapatból Gáborral. A HUNomád két tagja, Gábor és Ervin, szintén Ázsiát indult "felfedezni", csak több idő és több kilométer alatt, de szintén motorral. Sajnos Ervin egy sérülés miatt haza kellett utazzon, így Gábor egyedül hódítja a távoli tájakat. Szóval így hármasban töltötték el a fiúk a napot, felkeresték az Ob strandját, ahol fürödtek, saslikot ettek, estére söröztek, és mindeközben megvitatták kalandjaikat. :)

 

Az előző (X.) rész itt olvasható

 

További részletek: itt

(folytatjuk)

 júl. 19., Oroszország

 

Délelőtt a fiúk meglátogatták Izsevszkben a motor- és fegyvergyár múzeumát, ahol Izs típusú motorokat és kalasnyikov gépfegyvereket láttak. (No, kedves követők, lehet nyugodtan helyesbíteni, ha rosszul fogalmaztam!) Itt megnézhetitek, hogy mit is láthattak a fiúk. Természetesen nem az ő képeik!  Ezután hosszú kilométereket motoroztak szerencsére száraz időben, napsütésben. A rendőrök ugyan megállították őket, de ismét rendesek voltak a két utazónkkal és útjukra engedték őket. Szállásuk ma a Volga közelében, a csillaggarázsban volt - lásd a fotón.

 

 júl. 20., Szentegyházai kitérő: székely zenést videóüzenet a világjáró két székelynek

 

Fantasztikus, libabőrözős!!! Reméljük, hamarosan együtt buliznak veletek!!! :(Á)

 júl. 15-17., Oroszország

 

15-én a fiúk Omszkban jártak. Régi gyárváros, éles kontrasztokkal. Lepukkant helyek tőszomszédságában volt a csilli-villi hotel (ahol megszálltak, jó áron), ami elő Lexusok parkoltak.
16-án meglátogattak egy motormúzeumot és a Dini motorján kicseréltették a láncot. Egész nap esett az eső, így szálláshelyül egy panziót választottak.
17-én napsütötte tájakon vezetett az út. Sátrat Izsevszktől 200 km-re vertek.

Kaptunk néhány fotót tőlük a júl. 9-14 közötti szakaszról. Fogadjátok szeretettel! (L. még: itt.)

 

 júl. 18., Oroszország

 

A fiúk Izsevszkben jártak. Megvásárolták az olajat az újabb olajcseréhez, és bevásároltak. Amikor jönnek ki a boltból, látják, hogy várja valaki őket a motoroknál. Egy helyi motoros volt, szintén Suzuki V-Strom-mal, aki észrevette a boltnál parkoló világjárókat. Elvitte őket a helyi motoros klubba, ahol segítettek nekik az olajcserében, majd bejárták a várost és helyi specialitásokat kóstoltak. Estére pedig bográcsossal, és szállással várták a két Székelyünket! :)
A képen Izsevszk látképe a Google műholdjáról. :)

 

 

Drága barátaim,a hétvégén együtt énekeltünk Szentegyházával nektek és kívánjuk, hogy épségben hazaérjetek. A következő felvételen láthatjátok, hogy Szentegyháza veletek van és Gyula!Várunk haza! Széles utat!

 

Tamási Árpád (Mongó)

 

 júl. 20., Oroszország

 

A fiúk sokat haladtak előre, a kertek alatt járnak, már csak 1 órával mutat többet az órájuk! ;) 
Moszkvát elhagyták, ahol az elkerülőn elkapták a csúcsforgalmat... Aztán az ég is leszakadt... De üzenik: "Minden oké!"
Szállásuk sátorban volt a jelölt helyen.

 

 júl. 21., Orosztország

 

Izsevszk környékén. A fiúk a helyi motorosok vendégszeretetét élvezték, akikkel véletlenül találkoztak. A fotókat is tőlük kaptuk! Köszönjük!!!

 

 júl. 21., Orosztország, Ukrajna

 

A fiúk már Ukrajnából küldték az üdvözletüket! A határátlépés körülményes volt, 2,5 órán át tartott. Esőben motoroztak végig, úgy állítottak sátrat is. A táborhely közel volt a határhoz. (Á)

 

Prodaniuk ’Dini’ Dénes

és

Verzár ’Oszi’ Oszkár

Kakukk

Feltöltve: 2016. júl. 23., do

Hol járnak a motorosok? Képek, beszámolók XI.

 

KÉT SZÉKELY MONGÓLIÁBAN
bottom of page