top of page
Tisztesség és Emberség Szövetsége – Élőlánc Magyarországért Párt

Magyar idő

Búcsúzásom előtt

Feltöltve: 2014. február 24., do

LÉHMANN GYÖRGY

Siralmas állapotban van az országgyűlési képviselőjelöltséghez szükséges aláírásgyűjtés a Tisztesség és Emberség Szövetsége – Élőlánc Magyarországért Párt neve alatti, általam is képviselni szándékozó szervezetnél.

     Nincsen két hónapja, hogy felkértek arra, csatlakozzam hozzájuk, és mivel velem azonos szándékból láttam a Szövetséget létrehozókat korábban is tevékenykedni, természetesen csatlakoztam.

     Az ország közerkölcséből eredően végtelenül lepusztult nemzet sorsának, magyar emberek millióinak reménytelen helyzetének önzetlen javítása valamennyiőnk célja a TESZ-ben.

     A magam részéről – mint köztudott közel – két év óta abban látom ebben a kötelezően feladatomat, hogy szombat-vasárnapot is beleértve minden nap hajnali 4-5 órától este 6-ig görnyedjek íróasztalom fölött.

    A többiek hasonló módon teszik a dolgukat az ő területükön, és természetesnek tartottam azt, hogy mondjuk átlagosan 40-50.000 választópolgárral rendelkező szavazókörzetekből lesz néhány nap alatt 500 olyan ember, aki bármelyikünk tevékenységére is tekintettel hajlandó egy darab papírra a nevét aláírni.

 

Ha már egyszer ingyenesen, és természetesen folyamatos fenyegetettség mellett végezzük nemzetmentőnek szánt tevékenységünket, elvártam azt, hogy ebből probléma nem lesz, függetlenül attól, hogy valakinek van-e devizában nyilvántartott kölcsöne, vagy nincs, kívánt-e néhány hektáron gazdálkodni, vagy sem, illetve az adóforintok ezermilliárdos nagyságrendű elvesztése miatt érez-e anyagi hátrányt vagy sem.

 

    Tegnap este tudtam meg azt, hogy a választópolgárok – azzal a ténnyel, hogy aláírásukat nem hajlandóak Szövetségünknek adni – nem fogadják el tevékenységünket, értelmetlennek tartják azt, és nekik tökéletesen megfelel, ami ebben az országban eddig történt.

 

Tudomásul veszem döntésüket természetesen, és fogadatlan prókátorként nem kívánok a jövőben semmilyen közérdekűnek vélt tevékenységet folytatni.

 

     Ennek okából még megvárom azt, hogy Szövetségünk számára eredménytelen legyen az aláírásgyűjtés az erre megszabott határidő lejártával, és a következő naptól kezdődően irodámat bezárom, telefonomat nem veszem fel, az e-mailekre nem válaszolok.

     Természetesen a már elvállalt ügyeket igyekszem becsülettel végigvinni a bíróság előtt, majd megfogadva feleségem szavát, nézegetem inkább a balatoni naplementét.

 

Amennyiben pedig mégis értelmes dolognak tartották azt, amit eddig végeztem, akkor még néhány napjuk van arra, hogy rávegyenek döntésem megváltoztatására.

 

     Ezzel a levelemmel tájékoztatom a TESZ Elnökségét, és felkérem arra őket, hogy valamennyi képviselőjelölt jelöljön ki közterületen egy meghatározott helyet, ott legalább három fő várja azokat, akik aláírásukat hajlandóak megtenni az ajánlási időszak befejezéséig.

     Ezt a listát remélem rövid időn belül ennek az írásomnak mellékleteként megküldöm Önöknek.

     Tudják, a remény hal meg utoljára.

     Megtettem mindent, amit megtehettem,kinek tartoztam, mindent megfizettem.Elengedem mindenki tartozását,felejtsd el arcom romló földi mását.

 

Léhmann György

Siófokon, 2014. február 23.

bottom of page