top of page
Magyarországnak igazi harcos, megalkuvást nem ismerő politikusokra van szüksége az EU-ban. Támogassa Ön is!

Magyar idő

Levél Gaudi-Nagy Tamásért. Tisztelt Elnök Úr...!

Feltöltve: 2014. ápr. 2., do

Értesülvén a sajnálatos hírről, miszerint a Jobbik Magyarországért Mozgalom nem kívánja Gaudi-Nagy Tamást feltenni a közelgő európai parlamenti választáson a listájára, többen úgy éreztük, hogy valamit tenni kívánunk annak érdekében, hogy a nemzeti radikális párt a döntését megváltoztassa. Úgy gondoljuk, hogy az elkövetkező évek a nagy változások évei lesznek, és Magyarországnak igazi harcos, megalkuvást nem ismerő politikusokra van szüksége, ha életben akar maradni. Olyanokra, mint amilyen Tamás is, aki nem ismer lehetetlent, ha nemzeti érdekről van szó. Eljuttattunk egy levelet a Jobbik elnökségének, amelyben kérjük, hogy bírálja felül a döntését. A levél aláírói közül egy páran (a teljesség igénye nélkül):

 

ifj. Hegedűs Loránt – lelkipásztor

Hegedűs Lorántné – országgyűlési képviselő

Dr. Drábik János – jogászVarga István – közgazdász

Juhász János Oszkár – Gyöngyöspata polgármestere

Sziva Balázs – zenész (ex-Hungarica, Romantikus Erőszak)

Petrás János – zenész (Kárpátia)

Gonda László – Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesülete alelnöke

Gőbl György – Közhatalom Jogsértettjeinek Egyesülete elnöke

Reiner Péter – közéleti aktivista

Varga Domokos György – közíró

Ferenczi Gábor – országgyűlési képviselő

Budaházy Edda – vállalkozó, Szkíta Kézműves Bolt

Kármán Csaba – a tápióbicskei Jobbik elnöke

Csiszár Benedek – vállalkozó, Andretti Étterem

Bacsó András – vállalkozó, Bujdosó Székely Étterem

Balog Barna – újságíró

Láng Péterné – elnök, Hegyvidéki Trianon Társaság

 

Ha Te is úgy gondolod, hogy Gaudi-Nagy Tamás ideális képviselő lenne az Európai Parlamentben nemzetünk képviseletére (erre újabb jó példa az általa szervezett múlt pénteki sikeres tüntetés Kárpátaljáért), akkor kedveld („Tetszik"), és népszerűsítsd az oldalt!

 

Budapest, 2014. 03.31.

 

Budaházy Edda

 

 

***

 

A levél

 

Jobbik Magyarországért Mozgalom

Vona Gábor elnök és az Elnökség tagjai részére

 

Tisztelt Elnök Úr és Elnökség!

 

A Szent Korona Rádió Budaházy c. műsorából nemrég sajnálattal értesültünk arról, hogy a 2014. májusi európai parlamenti választáson a Jobbik Magyarország Mozgalom nem kívánja Gaudi-Nagy Tamást az indulók listáján szerepeltetni. Ez sokunkat aggodalommal és bizonytalansággal tölt el, amely nem tesz jót a most zajló kampány sikerének sem.

 

Mi, akik a magyar nemzeti radikális tábor tagjai vagyunk, az elmúlt években figyelemmel kísérve a fenti képviselőnek az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésében, az Országgyűlésben és az Európai Parlamentben, továbbá a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetőjeként végzett eredményes és fáradhatatlan munkáját, úgy érezzük, hogy számunkra megnyugtató az lenne, ha az általunk szintén nagyra becsült és szintén nélkülözhetetlen Morvai Krisztina mellett Gaudi-Nagy Tamás is képviselné a magyarság érdekeit az Európai Parlamentben a következő ciklusban.

 

Határozott véleményünk szerint a képviselő úr elkötelezettsége, Európa jogi szakjogászi képzettsége, jogi és közéleti felkészültsége, nyelvismerete, retorikai képességei, nemzetközi színtéren szerzett tapasztalatai, elért eredményei, nemzetközi szintű ismertsége és rátermettsége determinálja őt arra, hogy határozottan és tántoríthatatlanul képviselje Magyarország érdekeit, hathatósan elősegítse hazánk Európai Unióból való kiválását-kimenekülését és a Kárpát-medencében őshonos nemzeti közösségünk önrendelkezési törekvéseinek megvalósítását. Bár nem tagja a pártnak, de mindannyiunk számára nyilvánvaló, hogy oroszlánrésze van a Jobbik eddig elért eredményeiben, s ezáltal nemzetünket is hatékonyan szolgálta. Harcos személyiségének kimaradása, esetlegesen a párt szempontjából egy könnyebben irányítható emberrel való pótlása a jelenlegi vészterhes, nemzeti létünket is fenyegető időszakban megbocsáthatatlan felelőtlenség és erőpocsékolás volna.

 

Levelünk megírásában az a határozott szándék vezérelt minket, hogy egyfajta civil, vagy más szóval támogatói kontrollt gyakoroljunk a párt döntéseiben, hiszen ne felejtsük el, hogy a nemzeti radikális tábor nem egyenlő a Jobbik Magyarországért Mozgalom párttagjaival, és ilyen súlyú, a nemzeti radikális tábor egészét érintő döntéseket nem lehet a tábor többségének akarata ellen meghozni.

 

Szerintünk tehát a Gaudi-Nagy Tamás EP képviselő-jelöltségével kapcsolatos eddigi helytelen és köreinkben egyöntetűen hibásnak és kártékonynak tartott döntést mielőbb, még a választások előtt módosítani kell, ezért kérjük tisztelt Elnök Urat és a tisztelt Elnökség tagjait, hogy véleményünk alapján a döntésüket korrigálják, vegyék fel őt a Jobbik EP listájára legalább a 4. helyre (vele a 4. hely sokkal nagyobb valószínűséggel lenne megnyerhető, mint egy kevésbé ismert és kevésbé népszerű jelölttel), és erről a nyilvánosságot, illetve az érintett képviselőt szintén tájékoztassák még április 6. előtt. Kedvező döntésüket úgy is értékelnénk, hogy egy fontos kérdésben a Jobbik képes és kész volt figyelembe venni egy, a nemzeti radikális politikai közösség nagy többsége által megfogalmazott véleményt. Sem rövid, sem hosszú távon nem szerencsés és nem kívánatos az ilyen véleménnyel szembe menni. 

 

Bölcs belátásukat és döntésüket kérve sok sikert kívánunk a közelgő választásokon, amelyért a magunk eszközeivel mi is tesszük a tőlünk telhetőt. 

 

 

bottom of page