top of page

Divat szidni a politikusokat. A pártpolitikusokat még inkább. Ebben nincsen különbség a bal és a jobb oldal politikusutálók között. „Minden politikus hazudik, a pártpolitikus pedig mindig hazudik.” Az interneten ezek a vélekedések a legenyhébbek. Az interneten, ahol bárki világgá kürtölheti vélt vagy valódi igazságait, és ítéletei ma már többekhez jut így el, mintha újságba írná, tévében, rádióban mondaná el.

 

„Gyalázatos hazugság”, amit Lázár miniszter állít – írja a Kishantosi gazdaság egykori tulajdonosa, ma a kormány ádáz ellensége. A magyar termőföld  valóban a magyarság sorskérdése, éppen ezért nem lenne szabad, hogy politikai játszmák, egyéni sérelmek alapján ítéljék meg. Ács Sándorné a legutóbbi világhálós röpiratában azt állítja, hogy azért nem lenne szabad az állami földtulajdont a gazdáknak eladni, mert csak a Magyar Állam tulajdonában van biztonságban a termőföld, így maradhat magyar kézben, mivel „a Magyar Államot senki sem kényszerítheti, hogy eladja a földjét”.  De hát egyébként egyetlen tulajdonost sem, az egyéni gazdálkodó földművest sem kényszerítheti senki arra, hogy eladja a földjét! Ácsné szerint abban is hazudik a kormány, hogy meg tudja akadályozni egy uniós állampolgár földvásárlását Magyarországon, hiszen a földtörvény ezt lehetővé teszi, és a kormány határozata nem írhatja felül a törvényt. Ácsné agrármérnök, elnézhető talán, hogy jogi kérdésben téved, de a jelzőivel óvatosabb lehetne, ugyanis a kormányhatározat egyszerű jogtechnikai megoldásként feltételhez kötheti a külföldi földvásárlását, előírva, hogy vásárolhat ugyan, de csak akkor, ha pl. 10 éve már életvitelszerűen földművesként tartózkodik az országban és felsőfokú agrár végzettséggel rendelkezik – mint ahogy Dániában például előírják.

 

A „Gyalázatos hazugság” röpirathoz  B. Gábor internetes kommentárt fűz. Ebben leszögezi, hogy a szándékosan hazudó politikus gazember, „pontosabban: pártpolitikus”. Az egyszerű logikai szabály szerint ez annyit tesz, hogy minden pártpolitikus gazember. Írja ezt egy egyébként intelligens ember.

 

K. Géza Sopronból küldi aktuálpolitikai internetes üzeneteit. Vitathatatlanul  találó politikai helyzetelemzését, a magyarság iránti őszinte aggodalmát lerontja, hogy a pártok, a párturalom felszámolását  szorgalmazza, megoldásként a Hunmagyar Vérszövetséget kínálja. A migrációs vészhelyzet kapcsán írja: „Sajnos a nagy akciót végrehajtó nemzetközi bűnszövetkezet hivatalos és szívbéli szövetségese a kormányunk is, ezt állandóan kihangsúlyozzák, csak a magyar szemébe hazudják, hogy nem velük, hanem velünk vannak”.  De hát nem hazugság, hogy Magyarország az Európai Unió és a NATO tagja és ez bizonyos kötelezettségekkel jár! K. Géza szerint nem kap elég – nagyon finoman szólva – kritikát a magyar kormány, Orbán Viktor a szövetségeseinktől? Régi politikai szabály, hogy „a haza érdekében mindent meg kell tenni, amit lehet, de nem lehet mindent meg tenni, amit kellene”. Ezt hívják politizálásnak már évszázadok óta. Amit – természetesen – politikusok, pártpolitikusok művelnek.

 

Nagyon egyszerű utálni a politikát, a politikusokat. Könnyű azt mondani, hogy engem nem érdekel a politika, csak az, hogy mennyi van a borítékban. De hiszen a politika határozza meg azt, hogy mennyi van a borítékban! Mi lenne politizálás, politikusok, pártpolitikusok nélkül?  Vajon minek nevezhetnénk pl. a Hunmagyar Vérszövetség tevékenységét, ha nem politizálásnak, pártpolitizálásnak? Hogyan, mivel, kik rendeznék a társadalmi együttélés normáit, szabályait, ha nem pártok, politikusok?

 

Akik utálják a politikusokat, a pártpolitizálást, azok egyenlőségjelet tesznek minden politikus közé. "Minden politikus egykutya,  lop, csal, hazudik." Valóban? Belegondoltak ebbe?

 

Napestig sorolhatnánk a  pártok, kormányok tevékenysége közötti különbségeket, de csak példaként említem: abban a társasházban, ahol lakom, 2010 óta nem emeltük a közös költséget, mert a ház rezsi költsége (víz–csatorna, villany, szemétszállítás díja)  évek óta nem emelkednek. Ellenben 2010. előtt évente 10-20 %-kal növekedtek és ehhez kellett igazítani a közös költséget is. Mondják, hogy Orbán kollaborál az amerikai (értsd: zsidó – copyright: Kőszeg F.-) nagytőkével? Orbán megadóztatta a szinte kizárólag külföldi tulajdonban lévő bankokat, a multi cégeket. Lengyelország most készül követni a példáját. 

 

Orbán migrációs álláspontja szerint Magyarországon nincsen hely egyetlen bevándorlónak sem, de menekültnek sem, akinek vándorlása során már módjában volt más országban menekült kérelmet benyújtani, stb., stb. Ha  ma nem Orbán-, hanem Gyurcsány–Tóbiás–Schiffer-kormány lenne, akkor már migránsok lepték volna el az országot, szír, iraki, afgán stb. családok lennének beszállásolva a magyar polgárok házaiba, lakásaiba (és nem egy éjszakára, propagandából, mint a DK-vezérnél).

 

Hadd örüljünk annak, hogy nem így történt! Még ha pártpolitikusoknak köszönhetjük is.

                                                                                               

 

 

Magyar idő

Pártpolitikusok

Feltöltve: 2015. nov. 2., do

SOMOGYI JÁNOS
bottom of page