top of page

Nagyszerű élményben volt részem Maglódon, egy szakmai kiállításon. A Geomárvány Kft. szokásos éves házi kiállításán voltunk, ahol ismét jó volt magyarnak lenni. Egy olyan sikeres magyar családi vállalkozás rendezvényén, ahol két nemzedék mutatta meg, hogy lehet itthon is érvényesülni, hogy lehet itthon is sikeres lenni. Nem kell külföldre „exportálni” gyermekeinket, szétszakítva ezzel családokat, szeretetközösségeket. 

 

A szülők, Erdős Péter és Erdősné Ziku Georgia által indított vállalkozás ma már 20-30 éves fiatalok – ötletekkel teli, kreatív gondolkodású, lendületes, szorgalmas, felelősségteljes emberek – „nagy családja”. 

Péter elmondása szerint gyermekeik baráti köre működteti a vállalkozást, szülői felügyelet mellett. 

     Péter felesége, Gina „mindenki édesanyjaként” gondozza „nagyra nőtt családját”, melyben szinte „tapintható” a szeretetteljes vidám hangulat, együttműködés. A vállalkozás méltán lehet mintapéldája a hazai sikereknek, a magyar útnak. 

     Szakmai területük a csiszolástechnika: márvány, gránit, fa, s újabban beton felületek csodálatos felújítása, esztétikai kezelése. Az olasz Klindex célgépekkel – melyek fejlesztésében aktív szerepet vállaltak – és saját, magyar fejlesztésű anyagok alkalmazásával végzik a felületkezelést. 

     Az eredmény minden esetben önmagáért beszél.  

     A rendezvényen az ország minden részéből voltak érdeklődők, üzleti partnerek. Képviseltette magát Erdély is, ahol éppen most nyílik Brassóban a Geomárvány Kft. képviselete, leányvállalata, ezzel is elmosva a gúnyhatárok szülte elválasztottságunk érzését. 

     Találkozhattunk a Klindex képviseletében Giorgioval is; nyelvi nehézségektől sem elrettenve, a gépek professzionális bemutatása után fiatalos lelkesedéssel megtanulta tökéletesen kiejteni a kürtőskalács szavunkat is, s ez, valljuk be őszintén, nem is olyan könnyű feladat. 

     Kipróbálhatta bárki a gépek kezelését is. Női szememnek csodás élményt nyújtott a por nélküli csiszolás eredménye: a korábban még visszataszító – olajos, sáros, repedezett, lyukakkal teli – beton aljzat káprázatosan tündöklő, egyenletes, sima felülete. 

     Élmény volt látni, ahogy egy koszos gyárcsarnok padlóhangulata csillogó bálterem hangulatába „öltözik" át.

S mindezt egy 100 %-ban magyar tulajdonú, folyamatosan fejlődő, a nagyhatalmi cinikus játszmák okozta mesterséges gazdasági viharok közepette is növekedni képes családi vállalkozás szeretettel teli vendéglátásában. 

     Köszönjük az élményt, a megújult hitet, Geomárvány!

 

Magyar idő

A magyar helytállásról a „krónikás” szemével

Feltöltve: 2016. febr. 27., do

NIRSCHNÉ HENN EDITH
bottom of page