top of page

Új történelem

Feltöltve: 2013.10.10., do

Fontos közlemény a NEMZETI ZARÁNDOKLAT résztvevői számára!

Felhívás nemzeti zarándoklatra Székelyföld megmaradásáért

NIRSCHNÉ HENN EDITH

Vannak történelmi pillanatok, amikor az ember zsigereiben érzi, hogy mit kell tenni.

 

1920. június 4. után tudtuk, hogy semmi értelme a véres szembeszállásnak. Tudtuk, hogy őrizni kell minden csepp magyar vért, minden magyar életet a jövőnek. A keresztre feszített Magyarország elszakított részein véres megtorlással tomboltak az új gazdák.

 

1956. október 23. után tudtuk, hogy gerincét roppantották e nemzetnek égbe kiáltó árulásokkal, mégis a fájdalom talaján újjá tudott születni a Hit, és a Regnum Marianum üszkös romjait borító virághegy az Életet hirdette.

 

Ma „kis Trianon” küszöbén áll a nemzet. Ma tudjuk, hogy mit kell cselekedni? !

 

Most éppen a román kormányon keresztül vicsorog a sátán s utolsó nagy dühében a Székelyföldet akarja felfalni.

 

Most segítenünk kell. Segítenünk kell nem csak székely testvéreinknek, de a mellettük élő, a Teremtés rendjét még értő, s így emberi léptékben gondolkodni, cselekedni képes román ajkú embertársainknak is.

 

Segítenünk kell a Mindenség mércéjével mérve is jó döntést hozni Székelyföld egységének megmaradása ügyében.

 

Soha más ellen, mindig csak magunkért. Szeretettel, békességben, de határozottan.

 

Vannak történelmi pillanatok, amikor az ember zsigereiben érzi, hogy mit kell tenni.

 

Most nem elég egyetérteni a céllal, most jelen kell lenni,- személyesen!

 

Ezért

 

NEMZETI ZARÁNDOKLATOT

 

hirdetek, és hívok minden igaz szívű magyar embert, hogy csatlakozzon.

A zarándoklat gépkocsis konvojjal valósul meg.

 

Indulás 2013. október 26.-án, szombaton reggel 7:00 órakor a Campona előtti parkolóból, 1222 Budapest, Nagytétényi út 37-43.  

 

A 4-es úton megyünk Püspökladányig, onnan pedig a 42-es úton Ártándig, ahol határt lépünk és Nagyvárad, Kolozsvár, Nyárádtő (Ungheni), Ákosfalva, Szováta, Parajd, Székelyudvarhely, Csíkszereda, Csíksomlyó, Kézdivásárhely vonalon érünk célba. Menet közben is lehet csatlakozni az érintett településekről.

 

Másnap 11 órától csatlakozva székely testvéreinkhez részt veszünk az ökumenikus istentiszteleten, valamint az ottani programokon.

 

A hazafelé vezető úton egyénileg haladunk, nem konvojban jövünk.

 

Kérem, hogy mindenki hozzon magával egy szál virágot, a béke a szeretet és a hit jegyében.

Ezeket a virágokat a Csíksomlyó-i Kegytemplomban helyezzük el Boldogasszony oltárán azzal a kéréssel, hogy segítsen megőrizni Székelyföld egységét.

 

Segítsen elkerülni egy újabb Trianont!

 

Az úton mindenki saját felelősségére vesz részt. Étkezését minden zarándok egyénileg oldja meg. A zarándokszállásra ki-ki hozza magával saját ágyneműjét, hálózsákját.

 

A zarándoklaton való részvétel előzetes bejelentkezéshez kötött, mely bejelentkezést a szekelyfoldizarandok@gmail.com címen írásban tehetik meg. A bejelentkezett zarándokok külön értesítésben szereznek tudomást a zarándokút egyéb részleteiről.

 

Csíksomlyótól Gergely István, Tiszti segíti a boldogulásunkat.

 

Szeretettel,

 

Nirschné Henn Edith

+36-30/90-50-457

*

 

Fontos közlemény a NEMZETI ZARÁNDOKLAT résztvevői számára!

 

Kedves Zarándoktársaim!

 

Mint azt mindannyian tudjuk, 2013. október 26.-án reggel 7:00 órakor indulunk útnak. Az indulási időpont pontos betartása miatt 6:45-ig kérek szépen minden résztvevőt a helyszínre (Campona, 1222 Budapest, Nagytétényi út 37-43) megérkezni. Miután hosszú út áll előttünk, nem tudunk senkire sem várakozni.

 

Indulás előtt öt perces eligazítást követően közös imával kezdjük a zarándoklatot.

 

Első, öt perces pihenőnk Szolnokon lesz.

 

Kérek mindenkit, hogy a változékony időjárásnak megfelelően készüljön az útra.

 

Az ingyenes zarándokszálláson csak a bejelentkezett zarándokok tudnak megszállni.

 

Ezért kérek mindenkit, hogy részvételi szándékát (a gépkocsik és a zarándokok pontos számát, gyermekeket is beleértve) legkésőbb október 18.-án éjfélig jelezze a megadott e-mail címen: szekelyfoldizarandok@gmail.com

 

Aki 10 év alatti kisgyermeket is hoz magával, kérem, hogy ezt külön jelezze előre, mert a kis gyermekes zarándokokat székely családoknál fogjuk elszállásolni.

 

Minden gépkocsi rendelkezzen a nemzetközi zöldkártyával és minden utas a megfelelő úti-okmányokkal (személyigazolvány/útlevél).

 

A román törvények értelmében, Romániában útdíjat kell fizetni. Ennek ára: 3 EUR/7 nap. Ennél rövidebb időre nem lehet megváltani. Az útdíjat előre meg lehet vásárolni a http://www.roviniete.ro/hu/ linken, vagy a határ túlsó oldalán benzinkútnál. Aki a linket használja, figyeljen arra, hogy a dátumot pontosan jelölje be.

 

Aki velünk szeretne tartani, de nincs gépkocsija, keressen a családi, baráti körében olyan embereket, akiknek van és szervezzék össze a közös utazásukat.

 

Külön kérek szépen mindenkit, hogy senki se hozzon magával semmilyen törvénybe ütköző tárgyat, jelképet. Mi zarándokok vagyunk, a hit és a szeretet erejével, nem tüntetők.

 

S végül, de nem utolsó sorban készüljünk lélekben is az útra. Készüljünk a Boldogasszonnyal való találkozásra, fogalmazzuk meg szívünkben a hozzá intézendő kérésünket.

 

Szeretettel,

 

Nirschné Henn Edith

+36-30/90-50-457

bottom of page