top of page

Új történelem

   A Lunacek jelentés elleni tiltakozás egész mozgalommá vált        Európában. Nem a CitizenGo által szervezett petíció volt az egyetlen,  mely révén az európai polgárok hangot adhattak véleményüknek:
 − Spanyolországban 40 ezren írták alá a HatzeOir.org petícióját. Ezt  közvetlenül az EP képviselőihez továbbították.
 − Egész Európában a választópolgárok számos családbarát szervezet  révén fejtették ki álláspontjukat.
 − Február másodikán több európai városban százezrek vettek részt  békés tüntetésen a Lunacek jelentés ellen.
 − Levelek tömegével árasztották el az EP képviselőket.
 − Számtalan telefonhívással is figyelmeztették a képviselőket.
 

 

 Biztonsággal mondhatjuk, hogy több mint 1 millió európai polgár  tiltakozott a Lunacek jelentés ellen.

 

Akkor min múlott a dolog?

 

Minden EP képviselő köteles Brüsszelnek jelentést tenni és választópolgárai képviseletében szavazni. Február 4-én ez a testület nem ezt tette. Az LGBT (magyarul: LMBT) lobby* az Európai Parlament hatékonyan működő szárnya. Ez a szárny választott EP képviselőkből és alkalmazottakból áll, valamint olyan aktivistákból, akik hajlandóak a lobby érdekében harcolni. Kiváló példa erre a Lunacek jelentést övező megmozdulások befolyásolása.    

 

A petíciónkra válaszul több EP képviselőtől azt hallottuk, hogy semleges állásponton vannak a jelentéssel kapcsolatban. Sok EP képviselő és alkalmazott szerint nagyon kevés, a Lunacek jelentést támogató visszajelzést kaptak. Mi viszont biztosan tudjuk, hogy megközelítőleg egy millióan fejezték ki ellenvéleményüket, és nagyon kevesen tájékoztatták képviselőjüket támogatásukról.

 

Ezt a csatát elvesztettük ugyan, de az európai családokért folytatott háborúnak még messze nincs vége. A Lunacek jelentés jelen állapotában nem kötelező érvényű, de minden tagállam jogában áll azt a törvényeibe beiktatni és így kötelezővé tenni. A tiltakozások alapján kötelességünknek érezzük, hogy a jelentés következményei ellen tagállami szinten folytassuk a harcot. Ezért rendszeresen tájékoztatjuk majd támogatóinkat a saját országukat érintő témákban, és kérjük, válaszoljanak levelünkre, írják alá az Önöket érintő petíciókat, ill. tájékoztassák családjukat, barátaikat. Közös erővel megváltoztatjuk a világot az élet, a család és a szabadság jegyében.

 

Közelednek az európai parlamenti választások, és szeretnénk, ha tisztában lennének azzal, hogyan szavaztak a képviselőik. Nagyon fontos, hogy olyan képviselőket válasszanak, akik az Önök értékeit képviselik.

Erre a linkre kattintva megtudhatják, hogyan szavaztak a képviselőik a Lunacek jelentésre: http://www.votewatch.eu/en/homophobia-and-discrimination-on-grounds-of-sexual-orientation-and-gender-identity-motion-for-resolu-2.html

 

Itt a zöld azt jelenti, hogy mellette szavaztak, 76 képviselő pedig tartózkodott (sárga), ami nem éppen segítség...

 

Köszönjük a támogatást, és kérjük, segítsen továbbra is, hogy megnyerhessük ezt a harcot.

 

Gregory Mertz és a CitizenGO csapata

tájékoztatója után szabadon: hé

 

 

*LGBT az angol Les bian, Gay, Bisexual, és Transgender rövidítése, magyarul: LeszbikusokMelegek,Biszexuálisok és Transzneműek, rövidítve LMBT

 

 

***

 

Fontos, életünket alapjaiban érintő dologról van szó, jó, ha tisztán látjuk parlamentereink ítélkezését. (− a főszerk.)

 

Erre kínál lehetőséget a Váralja Szövetség / Magyar Patrióták Közössége összeállítása – egy ékesen beszélő táblázattal:
Hetzmann Róbert: Kötelező lesz Magyarországon a homoszexuális házasság?

 

 
Az Európai Parlament 2014. február 4-én megszavazta a Lunacek jelentést, hivatalos nevén: EU ütemterv a szexuális orientáción ill. nemi identitáson alapuló homofóbia és diszkrimináció ellen.
 
Nyugodtan mondhatjuk, hogy az Európai Parlament tagjainak többsége az emberek kívánsága ellenében szavazta meg a jelentést. A CitizenGo által szervezett petícióval több mint 210 000 ember szavazott a Lunacek jelentés ellen. Büszkék lehetünk erre az eredményre, hisz ez volt a legjelentősebb tiltakozás. 

A Lunacek jelentéshez

Feltöltve: 2014. febr. 6., hé 

Gregory Mertz & CitizenGO 
bottom of page