top of page

Feltöltve: 2016. márc. 25., hé

SZAMOSVÁRI ZSOLT

Előrebocsátom, hogy jelen írásom unalmas statisztikai adatokat tartalmaz, mely adatok egyesek által rasszistának, sőt nácinak minősíthetők, ezért nekik nem ajánlom az elolvasását. Vagy talán mégis.

 

Európa beteg. No, nem a teste, az erdők, a folyók, a hegyek, a mezők többé-kevésbé még egészségesek. A lelke beteg. Az európai őshonos lakók gondolatai betegek, a rosszul értelmezett humanizmus és liberalizmus férge vájkál bennük.

 

Még alig hűlt ki a brüsszeli repülőtéren a 31 halálos áldozat teste, több száz sebesült még nem hagyta el a kórházakat, amikor az úgynevezett liberális és baloldali pártok képviselői, azon kívül, hogy a sajtón keresztül üzentek a gyászoló és kétségbeesett rokonoknak, siettek leszögezni, hogy az általuk kívánatosnak és támogatandónak tartott közel-keleti és afrikai bevándorlásnak semmi köze sincs a párizsi, brüsszeli merényletekhez. Ez csupán néhány elvakult terrorista műve. A merénylet másnapján Martin Schulz szociáldemokrata EP elnök már egy interjúban aljasnak bélyegezte a bevándorlók szétosztásáról kezdeményezett magyar népszavazást. A magyar ellenzéki pártok elvakult Orbángyűlöletükben szinte követelik az általuk menekülteknek nevezett bevándorlók hazánkba telepítését. Talán azért, hogy mi sem maradjunk ki a Nyugat-Európát évtizedek óta örvendeztető multikulti társadalmakból.

 

Az internet csodálatos találmány, kisebb kutakodással érdekes adatokra lelhet a nyugat-európai multikulti „áldásairól” az érdeklődő. Az köztudott, hogy a bevándorlás nem újkeletű jelenség, az már a 60-as évek óta folyamatos, de eddig főleg a két legnagyobb, volt gyarmattartó országot, Nagy-Britanniát és Franciaországot érintette, kisebb mértékében pedig Belgiumot és Hollandiát. A németekhez a törökök először olcsó vendégmunkásként érkeztek, később megunták a heti, kétheti ingázást, és hozták a családjaikat is, letelepedtek németföldön, külön negyedekbe, gettókba tömörülve a nagyvárosokban. Ugyanez a jelenség zajlott le Londonban, Párizsban, Brüsszelben és más nagyvárosokban is. A betelepülők hozták magukkal a kultúrájukat, vallásukat, a konfliktusaikat, a háborújukat. Egyszóval ugyanazt az életet akarják élni a vén kontinensen, mint hazájukban. Az őslakosokra eleve − történelmi és vallási okokból − ellenségként tekintenek. Elfogadják a liberális nyugat-európai államok nyújtotta előnyöket, de az itteni kultúrát zsigerből utasítják el. Képtelenek és nem is akarnak beilleszkedni az európai társadalmakba.

 

Nézzünk néhány számadatot, melyek az interneten fellelhető, bárki által szabadon hozzáférhető felmérések és statisztikai adatok.

     A Pew Research Center 2013-ban a világ muszlim népességét vizsgálta vallási, politikai és társadalmi szempontból. A közel 100 oldalas tanulmány átfogó képet nyújt az egész iszlám társadalomról, világnézetről, gondolkodásról. Jelen írás keretei nem teszik lehetővé az egész felmérés ismertetését, ezért pár, számunkra érdekes részletet kiemelek belőle.  A kutatás szerint 22% ért egyet azzal, hogy az iszlám védelmében civilek megtámadása, meggyilkolása indokolt lehet. A házasságtörést büntető megkövezést 60% tartja elfogadottnak. Az iszlám elhagyása 53% szerint érdemel halált. A becsületgyilkosság – ha egy női családtag házasság előtt közösül, és ezért a családfő megöli – 62% szerint jogos.  

     Ugyanezen intézet még 2006-ban készített felmérést a terrorizmus támogatottságáról az Európában élő muszlimok  között. Ezek szerint a Nagy-Britanniában élő muszlimok 24%-a tartja elfogadhatónak a terrorcselekményeket az iszlám védelmében, ugyanezt Franciaországban már 35%, Németországban 13%, Spanyolországban 25%.  Egy évvel később az angliai muszlimok 35%-a, a Franciaországban élők 42%-a, a németországiak 22%-a, a spanyolországiak 29%-a szerint elfogadhatók az öngyilkos merényletek.

 

Biztosan emlékszünk még a 2005-ös londoni merényletsorozatra. A metróban és különböző buszokon robbant bombáknak 56 halálos áldozata és 700 sebesültje volt. Az öngyilkos merénylők arabok voltak. Egy felmérés szerint ezt a támadást az angliai muszlimok 6%-a, kb. 150.000 ember tartotta indokoltnak, és 24% szimpatizált az elkövetőkkel. Egy másik angliai, 2007-es felmérés szerint az ott élő muszlim fiatalok, 16−24 éves korosztály, 13%-a követendőnek és támogatandónak tartja a terrorszervezeteket. Egy 2013-as belgiumi felmérés szerint az országban élő muszlim fiatalok 16%-a szerint elfogadható a terrorizmus.

    Tavaly a törökországi menekülttáborokban szír fiatalok között készített felmérés szerint a menekültek 13%-ának pozitív a véleménye az Iszlám Állam tevékenységéről, szimpatizál annak céljaival.  Megjegyzem, ez a 13% mára már Európát boldogítja.

    De maradjunk a ködös Albionban! A BBC 2015-ös kutatása szerint az angliai muszlimok 49%-a szerint elfogadható a Nyugat elleni gyűlöletet szító vallási vezetők tevékenysége, további 45%-uk szerint ezek a fősodratú iszlámot képviselik.

 

A liberálisok szerint hangoztatott beilleszkedés, a multikulti társadalom kudarcát mi sem bizonyítja jobban, mint a bűnügyi statisztikák. Franciaországban a muszlim lakosság az össznépesség 12%-át teszi ki, ezzel szemben a börtönlakók 60−70%-a iszlám vallású. Ugyanez az arány  Nagy-Britanniában 3% és 11%. Hollandiában a lakosság 5,5 %-a muszlim, míg a börtönben levő fiatalkorúak 26%-a, a felnőttek 20%-a iszlám vallású. Belgiumban a népesség 2%-a muszlim, míg a börtönben levők 16%-a az. A börtönben levők köztörvényes bűncselekményeket követtek el, főleg kábítószer-kereskedelem, vagyon elleni (betöréses lopás, gépkocsilopás stb.) és erőszakos, személy elleni bűncselekmények (emberölés, rablás, testi sértés) miatt töltik büntetésüket.  Ezek az adatok 2008-ból származnak, de jól mutatják az arányokat, melyek napjainkban csak súlyosbodhatnak. Tavaly Németországban 208.344 szabálysértést és bűncselekményt követtek el az úgynevezett menekültek.

 

Azt mondják, a számok nem hazudnak. Számos, a fent idézettekhez hasonló és részletes felmérés, tanulmány található még az interneten. Ezeket bárki elérheti, megkeresheti, elolvashatja, így az európai uniós vezetők és a bevándorlást segítő pártok és szervezetek tagjai is. Hacsak nem dugják strucc módjára homokba a fejüket.  Ha pedig ismerik ezeket a számokat, és még ennek ellenére erőltetik az európaitól eltérő, abban elpusztítandó ellenséget látó kultúrát képviselők behozatalát és letelepítését a kontinensen, akkor ugyanolyan bűnösök, mint azok, akik lelőttek 130 embert Párizsban és megöltek harmincegy embert Brüsszelben!

Új történelem

A számok nem hazudnak

bottom of page