top of page

Tisztelt Olvasó!

Néhány üzenet az ifjúságtól

Feltöltve: 2011. október 22.

MSZ Ifjúsági Tagozat − Szépmező Szárnya

Harcokról, vitákról szóltak az első hírek, amiket megbeszéltünk az ifjúsági tagozat őszi gyűlésén, de ahogy szép lassan gyülekeztünk, a mosolyokból, a kézszorításokból, egymás lényéből hamar olyan hangulat kerekedett, ami kisöpörte a fejünkből a fellegeket.

     Ahogy Józsi másfél perc alatt kifejtette, hogy mitől Csepel a legjobb hely a világon, kirobbant a nevetés, és a Szépmező Szárnya felvette megszokott fordulatszámát.

     Ahogy átrágtuk magunkat az MSZ ügyes-bajos dolgain, átnéztük a harcmezőt, arra jutottunk, hogy jöhettek-jöhetnek bármekkora nehézségek, a lovainkban továbbra is itt a lendület, patájuk alatt ott az édes fű, szívünkben pedig itt a hit egymásban és a jövőnkben. Amíg lesznek ilyen közösségek ilyen lelkülettel és hangulattal, amíg velünk van az elmúlt években az MSZ-nek köszönhetően óriásira terebélyesedett kapcsolatrendszerünk, és legfőképpen, amíg tisztán tudjuk tartani céljainkra kitartóan tekintő tudatunkat, addig minden esélyünk megvan a kibontakozásra.

     A legfontosabb tétel a Magyarok Szövetségében, és minden más az emberiség és a magyarság jövőjéért dolgozó közösségben: bárki, bármilyen tagozatba, munkacsoportba, gyűlésre, találkozóra elmegy, azt vigye magával, arra készüljön gondolataival és/vagy imáival hitének megfelelően, hogy A MÁSIKBÓL A JÓT HOZZA KI!

     Mert ha ez tudott működni közöttünk a csodálatos élményeket és évről-évre növekvő részvételt hozó, mára az egész Kárpát-medencében elterjedt maratoni Wass Albert-felolvasások szervezésében, ha tudott működni Bösztörön a tartalmas, erőteljes előadásokat hozó, valóban jövőt építő Jövőkép-sátor gördülékeny működtetésénél és a többi közös munkánál, akkor ennek működnie kell bármelyik csoportban és az országos vezetésben is!

     Nem könnyű feladat sok évtizedes tetszhalott állapot után az összefogáson munkálkodni, ha esélyt szeretnénk kapni, folyamatosan küldeni kell egymásnak az erőt, és addig egyeztetni a nézeteket, amíg az a bizonyos közös akarat létre nem jön, amit nem egyikünk vagy másikunk hozott, hanem éppen a kör létrejötte miatt lép be közénk. Jézus így fogalmazza meg: "Ahol ketten vagy hárman megjelennek az én nevemben, ott vagyok köztük."

     Minden fiatalnak és fiatal lelkűnek üzenjük: a hétvégén, október 22-én irány a dobogókői közös takarítás; várjuk a jelentkezőket az építő közösségeket és tevékenységeiket gyűjtő honlapunk beindításához és szerkesztéséhez; várjuk a csatlakozókat a Jövőkép-sátorból elindult jövőépítő találkozókra; várjuk majd a támogatást februárban Wass Albert és a többi nagy írónk megidézéséhez. És üzenjük mindenkinek, soha senki ne adja fel a Magyarok Szövetségébe, a magyar kibontakozásba vetett hitét! Rengeteg ragyogó ember, rengeteg erővel munkálkodik a jövőnkön, ezeket az erőket össze kell hangolni, és össze kell adni, hogy egységbe és fénybe emelkedhessen a nemzet.

MSZ Ifjúsági Tagozat − Szépmező Szárnya

bottom of page