top of page

Tisztelt Olvasó!

Nem úgy történt! 

Feltöltve: 2014. aug. 19, do

LÁSZLÓ BÉLA

Ez a hozzászólás azért kap helyet honlapunkon, mert szerzője megtisztelt bennünket azzal, hogy felvette és továbbgombolyította „gyilkos” játékunk fonalát... ( a szerk)

 

Kedves Dombi!

 

Szerintem a tudósítótok rosszul emlékszik. Elárulom, hogy valójában mi is történt.

    VDG, az ismert „nem mese ez” író emlékezett egy régi történetre. A szépreményű ifjú költő mindenütt falakba ütközött, ha gyors ütemben növekvő számú köteteit ki akarta adatni. Fűtől-fától tudakolta az érvényesülés titkát, végül a leghíresebb óbudai jósnőnél kötött ki. A jósnő komor ábrázattal közölte, hogy ő költeni csak pénzt szokott, verset nem. Nem értvén a dologhoz, nem tud se kártyát vetni, se kristálygömböt nézegetni. Egyet tehet: ha az ifjú titán megnevez egy költőt, azt megidézi, s a szellem talán megadja a választ. A jósnő őszinte rémületére a megidézés sikerült, Balassi-Balassa Bálint szelleme szinte az egész szobát betöltötte.

    Költőnk elmondta a panaszát, kérte a tanácsot.

     – Nyalni kell, mondta Balassi.

    – És az segít? – hitetlenkedett az ifjú.

    – Meg az talpát is – bólintott Bálint, s elhagyta a szobát.

 

    Jósnőt nem ismerek, de Verzár Évához elmehetek, jutott eszébe VDG-nek a mentőötlet, s ment is. Éva ismerte a problémát. Megoldásként továbbküldte a látszólag hatalmát vesztett cenzorhoz, aki újabban felvette a Kámpicsova nevet.

    – Mi a baja? – kérdezte VDG.

    – Az új Kosztolányi teljesben benne van.

    – ???

 

Csodálkozol a kokainistán?

Gondolkozz az okait is tán!

Nem kapott helyet a listán.

 

    VDG felkereste a hölgyet, aki azonnal örömmel tárulkozott ki és fel. Szégyen, nem szégyen, VDG visszaélt a helyzettel. Miután az agg cenzor biztosította, hogy valóban kettesben vannak, és kikapcsolta a kamerákat és a melltartóját is, VDG nem habozott, hanem megadta, amire már oly régen hiába várt a nagyhatalmú hölgy: rendesen és két oldalról felpofozta, majd dúltan távozott.

    Brávó, mondta Verzár. Holnap a Kossuth kiadja összes művedet, s a Népszava lelkes kritikával fogadja, az ATV pedig már fonja a babérkoszorút.

    – Ennyire utálják ők is?

    – Dehogy. Hát nem tudod, hogy mazochista a hölgy?

    – Ha tudtam volna, inkább becézem egy kicsit.

 

    A következmények kezdetben a Verzár Éva által megjósoltak lettek. De ami utána jött, az őt is meglepte. A MN elhallgatta, a MH lepocskondiázta, a Kossuth Rádió kifigurázta. Az MSZP gratulált önmagának és polgármesternek jelölte a XXX. kerületben. A DK tajtékzott, sőt európai képviselői azonnali beavatkozást sürgettek a szabad sajtó teljes felszámolása miatt. Az Együtt-PM teljes vezetősége politikai menekült státuszért folyamodott az Egyesült Államokban. A német sajtó az erősödő antiszemitizmusról cikkezett.

    VDG írásait viszont nem olvassa, nem is veszi továbbra sem a nagyérdemű. Így törik meg manapság a szilaj csikókat.

    Nekem ez az infó jutott tudomásomra.

 

    Üdvözöl:

 

    László Béla

Hozzászólás Újabb íróverekedés – ezúttal Csömörön c. írásunkhoz

bottom of page