top of page

Kedves Asszonyom!

 

Ön egy nyílt levelében azt írta a Budaházy György kiszabadításáért tüntetni szándékozóknak, hogy „Budaházy Györgyöt megilleti minden leghatározottabb védekezés – de vitában, a bíróságon és nem az utcán".

Engedje meg, hogy kivételesen másképp lássam a helyzetet. Az Ön által is felsorolt esetek arra utalnak, hogy Európában megbillent a jogrend, nem tölti be az igazságszolgáltatástól elvárható feladatot. A „népnek” joggal van elege abból, hogy Amerikától kezdve számtalan európai országig a politikai (s nem kevésbé a gazdasági) vízfejek sorra büntetlenül elkövethetik a legnagyobb emberiségellenes bűntetteket, az ellenük így-úgy fellépőket pedig a lehető legsúlyosabb büntetésekkel sújtják. Lehet, hogy jobb a magyar igazságszolgáltatás, mint sok más európai országé, de akkor is tény, hogy Gyurcsány békés tüntetőkre lövetett, békés tüntetőkre rohamoztatta a lovasrendőreit, teljesen ártatlan embereket vertek agyba-főbe, ám a magyar igazságszolgáltatás akárhány szintje sem volt elegendő ahhoz, hogy ezért a tettéért – tettestársaival egyetemben – méltóképpen megbűnhődjön. Éppen ezért nem lehet arra számítani, hogy a felsőbb bírói szintek majd önszántukból igyekeznek kihúzni Budaházyt és társait a csávából. Miért is tennék? A Molotov-koktélokat csak elkészítették, csak felhasználták valakik, s nekik (az „igazságszolgáltatóknak") nem az az érdekes, hogy az ítéletükkel éppen az elkövetőket kapják el, hanem csak az, hogy olyanokat, akikre a vádakat hitelesen rá lehet kenni. Márpedig Budaházyék ilyenek.

Ugyanakkor Ön egy nagyon fontos jogi körülményre hívta fel a figyelmet: „A nemzetközi jog alapján csak akkor jogos a terrorcselekmény, ha ez az önrendelkezés elérését szolgálja.”

Nem csak én véltem és vélem úgy, hogy a 2006. évi, Gyurcsány-féle államterror olyan helyzetet teremtett Magyarországon, amelyet nem lehet demokratikusnak, törvényesnek nevezni. Ezt a bíróságok soha nem fogják önkéntesen belátni, mert ők is sárosak voltak az ártatlanok jogtalan meghurcolásában. Tehát ezt csak a politika mondhatja ki. Csak a politika mondhatja és mondathatja ki, hogy AMIT BUDAHÁZYÉK A VÁD SZERINT ELKÖVETTEK, AZ A NÉP VALÓS ÖNRENDELKEZÉSÉT SZOLGÁLTA. Tehát elsősorban nem arra kell fordítani az energiát, hogy az ügyvédek és mások azt igazolják, hogy Budaházyék nem követték el mindazt, amivel vádolják őket, hanem arra, hogy a szóban forgó időszak nem tekinthető demokratikusnak, az állami terrorizmus (erőszak, megfélemlítés) jellemezte a politikai helyzetet, és ilyenkor az ez ellen fellépők tettükkel a nép önrendelkezését szolgálták, tehát nem állja meg a helyét a terrorizmusra utaló bűnvád.

A politika viszont ugyancsak nem fogja önkéntesen elvégezni ezt a tisztázást, mert a politikának sem feltétlenül érdeke futni hagyni olyan hazafiakat, akik az ő orra alá is képesek lehetnek borsot törni, ill. olyanokat, akiknek elengedése túl sok balliberális dühöt képes felszabadítani. Ezért a politikát, bizony, nyomás alá kell helyezni, hogy mégiscsak igyekezzék az elképesztő igazságszolgáltatási igazságtalanságokat legalább valamelyest kordában tartani. S erre jó a tüntetés, kedves Asszonyom.

Szeretettel -
Varga Domokos György

Budaházyék a nép önrendelkezését szolgálták!

Nyílt válasz Dr. Eva Maria Barki levelére

VARGA DOMOKOS GYÖRGY

Tisztelt Olvasó!

Feltöltve: 2016. szept. 2., do

 

bottom of page