top of page

Új történelem

Nem sokkal azután, hogy az Estrela jelentés elutasításra került, az Európai Parlament baloldali képviselői azonnal benyújtották az új Lunacek jelentést. Az Önök segítségével ezt is – csakúgy, mint ahogy az Estrela jelentést is kivédtük – semlegesíthetjük.

Február 3-án fog szavazni az Európai Parlament a jelentésről, ami hivatalosan az EU ütemterv a szexuális orientáción ill. nemi identitáson alapuló homofóbia és diszkrimináció ellen néven fut.


A Lunacek jelentés az LGBT* (magyarul: Leszbikusok, Melegek, Biszexuálisok és Transzneműek, rövidítve LMBT) lobbi próbálkozása arra vonatkozóan, hogy különleges jogokat harcoljanak ki maguknak, és céljaikat minél szélesebbre terjesszék, ill. minél több helyen jobban napirendi ponttá tegyék a tagállamokban. Azt állítják, hogy csak egyenlő jogokat akarnak, de ez nem igaz.

 

A Lunacek jelentés egy másik történetet vázol fel:

Segítsen elutasítani az egyik legliberálisabb javaslatot, amit valaha az Európai Parlament elé terjesztettek!
http://www.citizengo.org/en/2882-european-parliament-will-vote-roadmap-special-lgbt-rights-lunacekno

Amennyiben elfogadásra kerül ez a javaslat, az EU intézmények és a tagállamok kötelesek lesznek részt venni egy átfogó homoszexuális mainstreaming (~érvényesítés) megvalósításában a közpolitika valamennyi területére vonatkozóan, beleértve nemcsak az egészségügy és az oktatás alapvető nemzeti kompetenciáit, de a foglalkoztatási, menekültügyi és külkapcsolatok területét is.

A Lunacek jelentés egy, az egész EU-ra kiterjedő, az LMBT közösségek érdekeit előtérbe helyező vétómechanizmus kialakítására vonatkozó javaslatot is tartalmaz, ami azt jelenti, hogy semmilyen jövőbeni EU jogszabály nem állhat szemben a homoszexuális és leszbikus aktivisták érdekeivel.

Ez a tervezett ütemterv azért is veszélyes, mert arra is felhasználható lesz a jövőben, hogy a tagállamokkal elismertesse az egynemű párok „házasságát”. Minderre nagyon alattomos és burkolt módon kerülne sor: pl. „minden hivatalos anyakönyvi dokumentum automatikus elfogadtatása és érvényesítése” kérvénye révén. A gyakorlatban ez azt jelentené, hogy azok a tagállamok, melyek az egynemű párok „házasságát” a maguk törvénykezése alapján nem ismerik el, tehát nem elfogadott az adott országban, az EU jog által mégis arra lennének kényszerítve, hogy elfogadják egy másik tagállamban kötött azonos nemű pár „házasságát”.

A jelentés egy olyan jövőképet tár elénk ahol:
·     a tagállamokat lehetne arra kötelezni, hogy „engedélyezzék az azonos neműek házasságát” a jelentésre való (téves politikai ) hivatkozással..
·    az egynemű párok valamennyi tagállamban teljes hozzáféréssel bírnának az örökbefogadások, a mesterséges megtermékenyítések és a béranyaság területén is.
·    garantálva lenne a gyülekezés és önkifejezés szabadsága a meleg aktivisták számára, és megnyílna az út a „gyűlöletbeszéd” és „gyűlölet-bűncselekmény” jogi fogalmak alkalmazásának lehetőségére is, melyet kimondottan az evangélium hirdetői, és más, homoszexualitást ill. meleg lobbit ellenzők kritikáinak elhallgattatására használnának fel. Ezzel, az Európai Parlament az EU-t és a tagállamokat egy kettős mérce alkalmazására kényszerítené: korlátlan szólásszabadságot a meleg közösségnek, de korlátozott szabadságot a lehetséges kritikusok számára.

A legriasztóbb azonban az, ami hiányzik a jelentésből: A javaslat nem rendelkezik a szülők gyermekeik nevelésére és oktatására vonatkozó jogainak védelméről, valamint arról, hogy megvédhessék gyermekeiket a helytelen/nem megfelelő homoszexuális propagandától, vagy lelkiismereti okokból tiltakozhassanak ezek ellen.


*LGBT az angol Les bian, Gay, Bisexual, és Transgender rövidítése, magyarul: LeszbikusokMelegek,Biszexuálisok és Transzneműek, rövidítve LMBT

Kérjük, segítsen, hogy megállíthassuk  a Lunecek jelentést! Ön is írja alá a petíciót:
http://www.citizengo.org/en/2882-european-parliament-will-vote-roadmap-special-lgbt-rights-lunacekno

(A kereszt- és vezetéknevet kell megadni, valamint az e-címet, Hungary-t választani; a zip-kód pedig a postai irányítószám.)


Köszönettel:

Gregory Mertz és a CitizenGO csapata

(fordította: Szirmai Tamás és Tsa.)

Most aztán szükség van minden jóérzésű emberre, aki az igaz értékek mellett teszi le a voksát, aki szerint a házasság egy férfi és egy nő között lehetséges csak, és aki szerint az egészséges család a legfontosabb támasza a társadalomnak.

     Röpke egy héten belül (febr. 3-án) az Európai Parlamentnek újra szavaznia kell egy újabb agyrémről, és nekünk minél előbb el kell juttatnunk a véleményünket a képviselőinkhez az ún. Lunacek javaslatról!

Állítsátok meg Lunaceket!

Feltöltve: 2014. jan. 27., hé 

Gregory Mertz & CitizenGO 
bottom of page