top of page

Hét Krajcár, 2015

"Ez a szép könyv Varga Domokos György és Lázár Zsuzsanna közös munkája. Meghódítja a betűszerető, álmodni tudó, látni szerető gyerekek, szülők és nagyszülők eszét s szívét." (A könyv kiadója)

 

Az elbeszélő költemény elolvasható: itt.

 

A könyvről készített film megtekinthető: itt.

Magyar Elektronikus Könyvtár (OSZK)

Tradukis: László Vizi, Lingve reviziis: Julia Sigmond. 
Retpoŝtadreso por kontakti: László Vizi, eszperantovizsga@gmail.com

Magyar Elektronikus Könyvtár (OSZK)

"A politikában és tömegközlésben kialakult erőegyensúly, kiegyenlítődés a két törzs, két front között, vagyis a nyomasztó balliberális médiafölény (hegemónia), majd a határozott médiaelőny (dominancia) felszámolása és a nemzeti erők megerősödése a demokrácia (»népuralom«) szempontjából vitathatatlanul kedvező fejlemény..."

Jogvédők a nemzet szolgálatában. 2004–2011

A gazdag tartalmú könyv áttekinti a nemzeti jogvédelem 2004 és 2011 közötti, színes és mozgalmas történetét.

 

A könyv megrendelhető: njsz@nemzetijogvedo.hu-n vagy a 36 30 549 4167 telefonszámon.

 

A könyv teljes egészében hozzáférhető az Országos Széchényi Könyvtár digitális könyvtárában: itt

 

Magyar Konzervatív Alapítvány, Püski Kiadó, 2008, 776 o.

Főszerkesztő: Varga Domokos György


Szerzők:

 

Andrásfalvi Bertalan, Baranyi Károly, Bene Éva, Bogár László, Borbély Imre, Csizmadia László, Drábik János, Duray Miklós, Emődy Csaba Renzo, Fekete Gyula, Hegedűs Lóránt, Jankovics Marcell, Járosi Márton, Jelenszki István, Jókai Anna, Kellermayer Miklós, Kisida Elek, Kocsis István, Kondor Katalin, Lóránt Károly, Mándoki Andor, Molnár V. József, Nagy Bálint, Nováky Erzsébet, Oláh János, Papp Lajos, Piukovics Gábor, Szabó Gyula, Tanka Endre, Tóth Zoltán József, Varga Domokos György, Varga István, Vass Csaba, Vezér-Szörényi László, Vértesaljai László, Zétényi Zsolt

Reintegratio Alapítvány, 2009, 48 o., keménytáblás

Mesefüzér (12 mese egy óvodás kislányról). Gyereknek (2 éves kortól), felnőttnek egyaránt ajánlott! Illusztrálta: Perjés Bernadett
CD-melléklet:  Zene és ének: Gryllus Vilmos. Mesélő: Bokor Barna 

 

Varga Domokos György 12 meséjében, Habkirály és leánya, Habocska birodalmában habfilkók és koszfilkók hadakoznak egymással. Egymással? Valójában kicsik és nagyok nagyon hétköznapi kis igazságaival. 

tovább

„Habocska, az ötéves kislány, immáron fél éve a Vadak barátjává szegődött.  Hogy örök-e ez a barátság, nem tudom, de hogy hosszú időre szól, azt bizton állíthatom. Nagyobbik fiam legalábbis igen régóta  énekli a Habfilkó-himnuszt, büszkén menetelve az ütemre."

tovább

Gryllus Vilmos mesél és énekel a Habocskáról: itt.

Három Habocska-mese filmen: Első, Második, Tizenegyedik

Eszperantó nyelven, magyar felirattal: itt

 

Baksisvilág. A korrupció természetrajza a rendszerváltozás Magyarországán

Korona Kiadó Kft, 2004, 264 o.

„Győzzön a jobbik!” – leginkább ezért áhítoztunk egy új világra, amelyben majd éles, de mindenképp tisztességes versenyben végre az győz, aki a legrátermettebb, a legszorgalmasabb, a legfelkészültebb. Ehelyett jött el a baksisvilág. Amelyben mindennapos gyakorlattá vált a verseny tudatos kiiktatása, a nemtelen eszközökkel való, gátlástan önérdek-érvényesítés. Ez a könyv e baksisvilág természetét: összefüggéseit, mozgatórugóit, felelőseit, s nem utolsósorban „fejlődését” vizsgálja. Szigorú tények s a nem kevésbé szigorú logikával levont következtetések alapján állítja: Magyarország mára eljutott a korrupció harmadik, „legfejlettebb” szintjére, a „totális” korrupció szakaszába, ahol a megvesztegető és a megvesztegetett egy személyben testesül meg.

 

LKD, 1999, 192 o.

Ha K. I.-t megkérdik, kicsoda, micsoda ő, azt feleli: vállalkozó. Vállalkozó a rendszerváltozás előtt is, a rendszerváltozás után is. Fényképezőgépekkel seftel, szerszámkészítő a Csepel Művekben, feketemunkás Svédországban. Kötő kisiparos és fröccsöntő. Divatárus, étteremtulajdonos, pincér és szakács. Téesz melléküzemág-vezető és szövetkezeti elnök. Vodkakereskedő és olajmilliárdos. Újság- és tv-tulajdonos, sportmecénás és pártfinanszírozó. Tanú és gyanúsított. A legtöbb alkalmi barátot és a legkitartóbb ellenfeleket ugyanannak a cégének köszönheti: a híres-hírhedt Kordax Rt.-nek. Az Új Magyarország megvételét nem bánta meg, de másképp csinálná, ha újrakezdhetné...
A nagyszülőknél nevelkedő félárva fiúból hogyan lett Közép-Európa leggyorsabban növekvő cégbirodalmának feje? Hogyan zajlott az „eredeti tőkefelhalmozás”? A színfalak mögött hogyan találkozott politika és gazdaság?

“ESA” Média Bt., 1995, 120 o.

Az ezerkilencszázkilencvenkettedik év október huszonharmadikája sohasem lesz olyan emlékezetes, mint ezerkilencszázötvenhaté. Annak azonban, aki meg akarja érteni, mi történt Magyarországon a nyolcvanas évek végén, a kilencvenes évek elején, vagyis a rendszerváltozás első éveiben, ennek a huszonharmadikának igaz történetét is ismernie kell. Még ha a teljes igazság soha nem derül is ki.
Amikor Göncz Árpád megjelent, hogy elmondja beszédét, már javában esett, és mindvégig esett...
Még csukva... A szemüveges hölgy a kezében lógatja esernyőjét. A szkínhed ekkor lengeti az Árpád-sávos zászlót.
Már nyitva... A szemüveges hölgy feje fölé tartja esernyőjét. A zászlólengető fiú azonban már nincs mellette...

Hét Krajcár Kiadó, 1993, 206 (+ 160 oldal)

Ikerkötet Varga Domokos: Kutyafülűek c. könyvével
 
Családi interjúfüzér
 
Mi lett a sorsa annak a népes családnak, az időközben felnőtt családtagoknak, akik hajdanában-danában, kicsi és még kisebb gyerekként – vagy éppen szülőként – főszereplői voltak egy méltán népszerű könyvnek, Varga Domokos Kutyafülűek című elbeszélésfüzérének. 

Varga Domokos: Kutyafülűek

Please reload

A szerző újabb könyvei: itt.

Ajánló

A szerző életrajza (Wikipédia) itt olvasható.

További információk itt kérhetők.

Varga Domokos György megjelent könyvei 1.

Frissítve: 2016.03.22., do. 

bottom of page