top of page
Munkatársunk, Verzár Éva fia és barátja, Oszi és Dini kilenc országot érintve. motorháton indultak el Mongóliába

 júl. 22-23., Ukrajna

 

A fiúk pénteken érkeztek meg Kijevbe, az ukrán fővárosba. Felkeresték az utazási irodát, amelyikkel szombaton Csernobilba utaztak volna. Mivel előleget nem fizettek foglaláskor, a helyüket nem tartották fenn, a vasárnapi járatra pedig szinte dupla áron lett volna hely... Így sugárzástól nem kell tartsanak! ;) Vigasztalóul szombaton sétáltak egy hatalmasat a Dnyepper-parti fővárosban. Nagyon tetszett mindkettőjüknek! Ízelítőül küldtek néhány fotót, nézzétek csak:

 

Az előző (XI.) rész itt olvasható.

 

További részletek: itt

 Hazaértek a Mongóliába eljutott székely motorosok

 

Bejárták álomcéljukat, Mongóliát a szentegyházi és a sepsiszentgyörgyi származású székely motorosok: jurtában aludtak, látták Dzsingisz Kán szobrát, helyiekkel barátkoztak össze és vadregényes tájakon gurultak át motorjaikkal, keddre pedig Szentegyházára érnek.

 

...sikerült kipróbálniuk a tevegelést, meglátogatták az Erdene Zuu kolostort, az egyik legősibb, fennmaradt buddhista kolostort Mongóliában, majd igazi mongol jurtában aludtak. Az útjuk ezt követően a legendás Góbi-sivataghoz vezetett. 

 

tovább

 

Júl. 26., Magyarország, Erdély

 

Délelőtt indultunk el Jánkmajtisról. Hosszú kilométerek során napsütésben motoroztunk. Majd megérkezett az égi áldás... Háromszor áztunk bőrig... De ezért a fogadtatásért megérte!!! Nézzétek csak, hogy fogadott bennünket Szentegyháza :) 
Hatalmas köszönet a szervezőknek, támogatóknak és minden résztvevőnek!!!

 

A két székely a Friss fm stúdiójában

 

Júl. 25., Magyarország

 

Megérkeztünk a tegnap éjjel Jánkmajtisra, holnap innen megyünk Székely földre, vagyis haza.

 

Az éjjel megérkeztek a fiúk Magyarországra, Jánkmajtisra! (HURRÁ!!!) Minden rendben velük, a hajuk szála sem görbült, a jókedvük csak fokozódott! Épp motormosás folyik:

Ugyan a fiúk jelenleg Magyarországon tartózkodnak, DE nincs még vége a túrának!!! Ezt a néhány plusz kilométert azért iktatták be, hogy én is csatlakozhassak hozzájuk, hiszen Nagyszőlősről (ez a tegnapi cél volt) ez csak egy röpke kitérőt jelentett nekik. Szóval a fiúk ma a magyarországi Jánkmajtison töltötték a napot. Motort mostak, fékbetétet cseréltek, dobozokat rendeztek. Megszabadultak a két hónapja növekvő "hajzuhatagtól". A  délutánt a tivadari Tisza-parton töltötték.

HOLNAP FOLYTATJÁK A TÚRÁT! Székelyföld felé veszik az irányt! A tervezettek szerint délután 18 óra körül érkeznek Szentegyházára. (Á)

 

A székely himnusz is szólt tiszteletükre.

 

Prodaniuk ’Dini’ Dénes

és

Verzár ’Oszi’ Oszkár

Kakukk

Feltöltve: 2016. júl. 30., do

Hol járnak a motorosok? Képek, beszámolók XII.

 

KÉT SZÉKELY MONGÓLIÁBAN – ÚJRA ITTHON!
bottom of page