top of page
Munkatársunk, Verzár Éva fia és barátja, Oszi és Dini kilenc országot érintve. motorháton indultak el Mongóliába. Összefoglaló a hazatérésről

Összefoglaló, július 26–30., Székelyföld, Magyarország

 

A fiúk július 26-án, kedden,  9 óra felé indultak Székelyföldre a magyarországi Jánkmajtisról. A határátlépés zökkenőmentes volt (köszi EU!). A két székelyhez már én (Ágszi) is csatlakoztam, illetve Gabi, a sógorunk is velünk jött. Napfényes időben indultunk, de Erdély szívében leszakadt az ég. Bőrig áztunk! Így értük el a szentegyházi motorosokat, akik a cudar idő ellenére és nagy meglepetésünkre Szejkefürdőn vártak bennünket – jobban mondva a székelyeket. Tapssal és éljenzéssel fogadtak! Torokszorító volt az élmény! Rövid összeborulás után nyeregbe pattantunk és így már motoros felvezetéssel-kísérettel gurultunk tovább egészen Szentegyházáig. A város végén egy kisebb embertömeg fogadott bennünket! Tapsvihar, éljenzés, szívmeleg, könnycseppek... – még nekem is, nemhogy a fiúknak! Bekalauzoltak bennünket a Huszártanyára, ahová igazi meglepetés bulit szerveztek a szentegyházi családtagok, jóbarátok, ismerősök!  A megérkezőket köszöntötte a polgármester, a Mongo's R.B. zenélt, majd Kukkó állt a DJ pulthoz,  a SZIF (a helyi ifjúsági szervezet ) főzte a bográcsost. Meglepetés ajándékokat is kaptak a várostól, illetve a Filitől, no meg persze lányoktól. Mert a hab a tortán talán az volt (Dini számára biztosan), hogy Szentegyházán várta a megérkezést Dini barátnője, Szandi is. A fiúk nem tudták, hogy a vizes motorosruháktól, vagy az elérzékenyültségtől remegnek!  Mindenki ehetett, ihatott, mulathatott a megérkezés örömére. A buli hajnalig tartott volna, ha az ott-lakók is tolerálták volna fergeteges jókedvünket.  

 

Az előző (XII.) rész itt olvasható.

 

További részletek: itt

 

 

Július 30., szombat

 

A késői lefekvést korai kelés követte, hiszen az út ma Magyarországra vezetett. A két székelyt  Gabi sógor és a V2MT-s jóbarátok kísérték. Az út nagy forgalommal, bowden szereléssel és egy kis esővel telt. 5 órára érkeztünk Debrecenbe, ahol a húgom és Gabi sógi, valamint családjuk készült a fogadásunkra és várt bennünket „életmentő” étellel és itallal. Hálás köszönet!!!  A Budapestre érkezés már sötétben, a késő esti órákban történt. (Ágszi)

 

Július 27, szerda

 

 Az éjszakai pihenő után Dini édesanyja várt minket isteni reggelivel! Elegendő erőt gyűjtöttünk, hogy megmásszuk a Madarasi Hargitát. Varázslatos a táj, a Turul, a székely zászló leng a szélben, a kopjafák őrt állnak mögöttük... Menjetek, másszátok meg ti is! Egy mics–flekken kombináció elfogyasztása és kisebb eső után estére érkeztünk vissza Szentegyházára.


 

Július 29. péntek

 

Délelőtt ismét rádióinterjút adtak, de immár élőben a sepsiszentgyörgyi Friss FM-nek. Utána Uzonban az Oszi családja várt bennünket grillezett finomságokkal. Estére visszagurultunk Szentegyházára, mert a Club Escapeben rögtönzött élménybeszámolóra hívtak bennünket. A fiúk átestek az élménybeszámoló tűzkeresztségén is! A kedves hallgatóság pedig végighallgathatta a hosszú túra hosszúra sikeredett beszámolóját.

 

A Fili karnagya és szíve-lelke kapta az utolsó Verzár-könyvet 

 

A két székely motoros, Dini és Oszi, nemcsak álmukat teljesítették be, de vállalásukat is hiánytalanul teljesítették: munkatársunk, Verzár Éva Anyarország ölében című könyvének utolsó, 10. példánya is gazdára lelt. Az alábbi képen a Szentegyházi Gyermekfilmharmónia (Fili) karnagya és szíve-lelke, Haáz Sándor éppen a vándorpéldányba való bejegyésével igazolja a könyv átvételét a világjáró két székely motoros jelenlétében...

 

A Szilaj Csikó munkatársai nevében köszönöm Nektek, kedves Dini és Oszi, a bátor vállalkozást, az eltökélt véghezvitelt, és a töretlen jókedvet, amelyet Oszi felesége, Ágszi közvetített felénk rendíthetetlenül, idestova másfél hónapon át. Hála érte, kedves Verzárné Váradi Ágnes. (- a Szerk.)

 

Július 28, csütörtök

 

Délelőtt találkoztunk a motoros csapatunk, a V2MT néhány tagjával, akik szintén Erdélyországot választották szabadságuk helyszínéül – nem szándéktalanul, hisz szándékukban állt találkozni velünk!  A beszélgetés közben gyors telefonos interjút adtak a fiúk az Erdély FM Sárga tengeralattjáró című műsorában. (Köszönet a hely biztosításáért a Rustic Pizzériának!) Délután mindenki családi programot szervezett. Ez volt az első este a két hónap alatt, hogy a fiúk nem egy fedél alatt hajtották álomra a fejüket!

A turul-szobor...

 

... és megálmodója, Katona Csaba

 

Estére visszagurultunk Szentegyházára, mert a Club Escapeben rögtönzött élménybeszámolóra hívtak bennünket. A fiúk átestek az élménybeszámoló tűzkeresztségén is! A kedves hallgatóság pedig végighallgathatta a hosszú túra hosszúra sikeredett beszámolóját.

 

Prodaniuk ’Dini’ Dénes

és

Verzár ’Oszi’ Oszkár

Kakukk

Feltöltve: 2016. aug. 5., do

Hol járnak a motorosok? Képek, beszámolók XIII.

 

KÉT SZÉKELY MONGÓLIÁBAN – 
A Fili karnagya és szíve-lelke kapta az utolsó Verzár-könyvet
bottom of page