top of page
Munkatársunk, Verzár Éva fia és barátja, Oszi és Dini kilenc országot érintve, motorháton készül eljutni a távoli országba. 

 

A fiúk a kaland kedvéért, a számukra ismeretlen tájak felfedezéséért, új emberek megismerése végett ültek vasparipáikra. A csomagjukban lapul azonban még valami! 9+1 db könyv, Verzár Éva tollából, melynek címe: Anyaország ölében. (Nem véletlen a névegyezés, Verzár Éva írónő Oszi édesanyja). Mind a 9 országban hagynak belőle egy-egy példányt egy hazánkfiának, vagy egy számukra értékes személynek. 
És miért a +1? Abban minden megajándékozott otthagyja a kézjegyét. Hogy mi lesz a madárlátta könyv sorsa? Reményeink szerint árverésre bocsájtják a könyvet, a bevételt pedig egy határon túli magyar közösség megsegítésére ajánlják fel. :) 
A fotón ez a bizonyos könyv látható − itt még aláírások nélkül −, az indulás előtti estén. (Á)

 

 jún. 20.

 

A fiúk utolsó teljes napjukat töltötték Kazahsztánban. A tervezetthez képest kerülővel közelítenek a kazah-orosz határ felé. Borzalmas úton értek el az autópályához (400 km), de a táj csodaszép volt. Az esti pihenő helyszíne a térképen látható. (Á)

 

 jún. 22.

 

Friss hírek:

A fiúk Oroszországban jártak, Szibéria déli részén. Makulátlan, kanyargós aszfalton és meseszép tájon gurultak. Az Altáj hegységben egy gleccserfolyó (Chuya) mentén haladtak végig, sátrat is a folyóparton vertek. Az időjárás is kedvezett nekik, ragyogó volt az idő.

A Google Mapsben itt találod a helyet. Tehetsz egy sétát a sárga emberkével. Ha nyakon csíped, az útra teheted! :) https://www.google.hu/…/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x0:0x0!8m2…

Dióhéjban az Altájról itt: https://hu.wikipedia.org/wiki/Altaj

Az előző (IV.) rész itt, a III. rész itt, a II. rész itt olvasható

 

         További részletek: itt

(folytatjuk)

Üdv mindenkinek!

Ismét orosz földön vagyunk.

Tegnap este az Ob folyó partján kerestük a sátorhelyet, de annyi szúnyog volt, hogy kénytelenek voltunk szállást keresni, így egy panzióban aludtunk.

Gyönyörű tájakon haladunk Mongólia felé, holnap tervezzük a határátlépést! Oszi és Dini

 

 

jún. 21.

 

Hírek a tegnapról:

A tegnapi napon − ahogy Oszi és Dini jelezte is − átlépték a kazah-orosz határt. Zökkenőmentes, másfél órás átlépés volt. Az altáji régióban, az Ob folyó mellett gurultak. "Csodaszép tájak, rengeteg szúnyog" − érkezett az összefoglaló, de nem írásban, hanem legnagyobb meglepetésemre szóban! Szállást kerestek éjszakára, mert nem akartak a vérszívókkal együtt hálni... (Most jó barátokká léptetem elő a szúnyogokat!) A szállást a helyi rendőrök ajánlották, akik segítőkészek, barátságosak voltak velük (ez az általános tapasztalatuk az orosz helyszíneken)! A fotón a szállásuk és a szállás koordinátái láthatók, olvashatók. (Á)

Prodaniuk ’Dini’ Dénes

és

Verzár ’Oszi’ Oszkár

Kakukk

Feltöltve: 2016. jún. 23., hé

Hol járnak a motorosok? Képek, beszámolók V.

 

KÉT SZÉKELY MONGÓLIÁBAN
bottom of page