top of page
– a közszolgálati médiumban

Magyar idő

Már megint az a védőoltás!

Feltöltve: 2014. dec. 8., hé

Hajdú Éva

címzett: ahely@radio.hu

 

Tisztelt Farkas Erika!

 

Ha csak tehetem, meghallgatom A hely c. adást – mégpedig mindig nagy élvezettel.

Ezúton gratulálok sokéves, kitartó helykereséséhez, ill. „-találásához”!

 

A mai adást hallgatva megkeseredett a szám íze....

 

Nem azt mondanám, hogy az oltások kapcsán egyenesen Labant Csabáékkal készítsen interjút, mert ezt – sajnos, sajnos – nyilván nem teheti meg a közszolgálati médiumban; de azt igen, hogy szívesen (ki)hallottam volna némi fenntartást a kötelező „szurikkal”, azok magas számával kapcsolatban, ne adj’ Isten meghökkenést, amikor szemrebbenés nélkül elmondják, hogy – hát, a DiPerTe nem is hármas oltás, hanem egyenesen ötféle. Vagyis hihetetlen megterhelésnek (veszélynek) teszik ki azt a kis szervezetet. Ehhez a megterheléshez feltétlen hozzátartozna annak hangsúlyozása, hogy a beoltandó gyermek legyen a lehető legjobb egészségi állapotban, és hogy a kellően felkészített, erős immunrendszer milyen fontos (ahhoz, hogy átvészelje ezeket a szörnyűségeket).   

 

Azt is szívesen hallottam volna, hogy a kötelezővé tett védőoltások száma hazánkban a legmagasabb (és még növekedőben van), s másutt a legfontosabbakon kívül a szülő belátására bízzák stb. stb.

 

Nem szeretném tovább ragozni ezt a nagyon fontos témát, de engedje meg, hogy szíves figyelmébe ajánljam (az Ön esetében nyilván magánhasználatra) ezt a rövid kis írást, ill. az azt kiegészítő sok-sok linket. (Két éve, Karácsony után született, s épp a napokban egészítettem ki a legutolsó „linkkel”.): Modern aprószentek

 

Kívánok meghitt Adventet, (féltő) gondolatokban gazdag várakozást, hogy megszülessen a Megváltó, s a modern kori Heródesek ne csináljanak belőle (minden egyes újszülöttből) aprószentet!

 

Tisztelettel üdvözlöm,

 

Hajdú Éva

www.szilajcsiko.hu

 

***

 

... és a mindenre nyitott, közvetlen hangvételű válasz:

 

Kedves Éva,

köszönöm, hogy írt. Nyilván nem lehetek minden témában egyaránt jártas, ezért őszintén megvallom, Labant Csabáról nem hallottam még. Majd most utánanézek.

 

A műsorokat az adott adás szerkesztője készíti elő, mind tematikájában, mind riportalanyaiban készen kapom. (Persze, van beleszólásom :) Nekem valahogy egyik felelet sem verte ki a biztosítékot, lehet,hogy azért, mert századíziglen orvoscsaládilag elkötelezett vagyok, és tényleg hiszek a védőoltásokban.

 

Krónikás koromban igen sok vitát hallottam, vezettem a témában, mindezzel együtt inkább igent mondok az oltásokra, mint nemet, saját gyerekemet is oltattam. Most 23 éves.

 

De nyitott vagyok mindenre, szívesen olvasok.

 

Levelét továbbítom Kiss Rita szerkesztőnek, vesszenek el a részletekben :)

 

Szeretettel üdvözlöm, boldog karácsonyt!!

 

Farkas Erika

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

 

bottom of page